Autoritzat el desallotjament del campament d’afectats per l’incendi de la nau de Badalona

  0
  50

  Una jutgessa de Barcelona ha autoritzat el desallotjament dels immigrants acampats en la Rambla del Gorg de Badalona procedents de la nau cremada en la mateixa zona el 9 de desembre i en la qual van morir quatre persones pel foc. El passat 18 de desembre es va aprovar un decret municipal de desallotjament i el 24 es va publicar la resolució. Així, l’advocat de l’Ajuntament va demanar aquest dimarts al jutjat que validés la resolució de forma cautelarísima.

  La magistrada assenyala que accedeix a prendre les mesures urgents sol·licitades pel consistori badaloní perquè “no solament existeix un evident interès públic a dur a terme el desallotjament de les persones que ocupen la via pública”, sinó que a més “la necessitat de vetllar per la vida i integritat d’aquestes persones (…) determina que sigui necessària l’autorització judicial reclamada”. Aquesta també admet que hi ha “circumstàncies d’especial urgència”, i més tenint en compte els informes de la Guàrdia Urbana de Badalona que indiquen que hi ha hagut “actituds incívicas” per part d’alguns acampats, “atencions sanitàries per pèrdua de consciència o insuficiència respiratòria”, manifestacions espontànies i intents de mediació municipal “fallits”.

  La jutgessa també té en compte que els serveis socials han ofert als acampats habitatge alternatiu, aliments, roba, assessorament jurídic, seguiment social, suport a les denúncies per a obtenir duplicats de la documentació perduda a l’incendi, obtenció de targetes sanitàries i seguiment mèdic. Però els acampats es neguen a traslladar-se al recinte habilitat pels serveis socials en la mateixa zona, ja que recelen i argumenten que es volen traslladar en grup a un lloc on puguin cuinar i estar tranquils.

  Només set dels acampats han acceptat la solució habitacional oferta pel consistori.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí