Badalona Capaç amenaça amb portar als jutjats afirmacions sobre la gestió de la Fundació

  0
  IMG_8168.JPG

  08/07/2016 – La institució es mostra “ofesa i decebuda” pel canvi de postura del govern i l'ajornament de l'aprovació d'una operació que els hi ha de facilitar una nova seu

  Fa 15 dies, en una trobada veïnal a la Morera, no hi havia cap més solució que la que s'ha plantejat fins ara. Però una organització política pren una decisió en una assemblea i canvia la postura del govern”, lamenta Joaquim Sabater, portaveu de la Fundació Badalona Capaç. Es diuen “decebuts, i ofesos” pel fet que es vulgui cercar una solució que ells han trigat anys, recorden, en aconseguir. “Sembla que no haguem treballat ni haguem explorat totes les vies. Hem buscat alternatives i solucions de tota mena”.

   

  A més, se senten emprenyats perquè alguna veu del petit comerç, contraris als Mercadona, posi en dubte la gestió que la Fundació ha fet del seu patrimoni i desprengui ombres de sospita sobre l'administració del seus recursos. Per això mateix, avisa Sabater, portaran als jutjats certes afirmacions si es tornen a produir.

   

  Sobre els arguments que aquests dies s'esgrimeixen, asseguren disposar d'informació que desmenteix el greu perjudici del que els comerciants parlen, i reivindiquen que ells també estan connectats al petit comerç. Pel que fa a la vessant ecològica, des de la Fundació s'han mostrat sorpresos per l'interès que suscita un terreny “abandonat i ple de brutícia”. “Ningú havia reparat fins ara en el Turó de l'Enric. A banda, el nostre centre ocuparia només un 10% de tot l'espai, i nosaltres estaríem disposats a impulsar tasques per preservar-lo i recuperar-lo”, ofereix el portaveu.

   

  Pel que fa a les hipotètiques solucions, avisen que només acceptaran una alternativa que garanteixi un espai habilitat de 3.900 metres2, a punt per entrar a treballar, que no costi un euro a l'Ajuntament i que sigui patrimonialitzable. Tot plegat, abans de 2018. “Si troben una solució així, encantats. Però no participarem de reunions i assemblees per cercar solucions màgiques quan ja en tenim una de viable”, etziben, en referència a la trobada amb Guanyem Badalona d'aquesta setmana, que han qualificat d”'encerrona'”.

   

  Si el setembre no hi ha moviments, Badalona Capaç demanarà que l'aprovació vagi al ple. “No hi ha res més democràtic”, considera Sabater. Si els privats s'acabessin retirant i aquesta inversió privada es perd, s'avancen, “hi haurà d'haver responsables polítics”.

   

  El Turó de l'Enric, clau en el canvi de postura del govern

   

  L’oposició a l’operació entre Mercadona i Badalona Capaç és una realitat en alguns sectors de la població des de fa temps. La novetat més recent, però, és la reclamació ecològica de preservació del Turó de l’Enric, el terreny natural on s’hauria de situar el futur edifici. És aquest pilar el que el govern sembla haver agafat com a argument per fer virar la seva postura respecte del discurs de fa tres o quatre setmanes.

   

  Diferents membres del govern han parlat aquests dies de l’existència d’un informe de l’AMB que valora el Turó de l’Enric com a corredor verd de la comarca. No obstant, el terreny és de propietat privada i la parcel·la en qüestió, concretament, està qualificada per acollir un equipament sanitari privat.

   

  En aquest sentit, que l’Ajuntament rebutgés la proposta de BDN Capaç i Mercadona no garantiria que una altra empresa no hi instal·lés un centre diferent, tal i com algun regidor de govern ha avisat. D’altra banda, la propietat podria demanar una expropiació forçosa, el cost de la qual xifren en 4 milions d’euros des d’Urbanisme.