Badalona recupera el projecte per construir el CAP de Sant Crist

  0
  Av.Vents-projecte.JPG

  08/05/2013 – El Ple aprova un pla per aixecar 80 habitatges dotacionals en règim de lloguer i 56 habitatges de protecció oficial, que inclou un espai de 1700 m2 pel futur ambulatori.

  Fa molts anys que el veïnat de Sant Crist reclama la construcció d’un ambulatori propi per no haver-se de desplaçar als centres d’altres barris. El 2008-2009-2010, amb PSC, CiU i ERC, semblava que aquesta situació se solucionaria gràcies a un pla urbanístic que projectava pisos de protecció oficial i el desitjat CAP. Diverses traves administratives van propiciar que aquelles obres no s’arribessin a iniciar i el projecte quedés paral·litzat. La setmana passada, però, el Ple donava una nova empenta a aquest propòsit, que podria començar a fer-se realitat a finals d’any.

   

  L’Ajuntament ha tornat a adjudicar el desenvolupament del sector de l’avinguda dels Vents – carrer de la Batllòria, amb la construcció d’habitatge protegit i de lloguer dotacional, un equipament de 1.700 metres quadrats i un conjunt d’espais públics, en uns terrenys de titularitat municipal. El projecte preveu la construcció de 80 habitatges dotacionals en règim de lloguer i 56 habitatges de protecció oficial en règim de venda. També inclou la construcció d’un equipament públic a la planta baixa de l’edifici, amb una edificabilitat de 1.700 m2, previst p el futur nou CAP de Sant Crist.

   

  L’empresa adjuficatària també es farà càrrec de la realització de les obres d’urbanització del sector, que comporten la creació d’una gran plaça central, amb tots els elements de mobiliari urbà i instal·lacions. L’espai de la planta baixa serà lliurat amb els millors acabats i instal·lacions, en espera del seu posterior condicionament interior. 

   

  La construcció dels edificis i la urbanització inclou mesures mediambientals, d’estalvi de gestió i de manteniment, així com una programació de gestió dels habitatges dotacionals que s’ajusta a les previsions de la Llei de l’Habitatge.

   

   L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que les obres començaran a finals d’aquest any i que "és una molt bona notícia per a la ciutat i especialment per als veïns d’aquesta zona que reclamaven aquest equipament des de fa 20 anys”.  El líder socialista Jordi Serra ha recordat aquests dies que el projecte va germinar durant el govern anterior i considera que el PP no hauria de penjar-se medalles.