Badalona Capaç recull fons per a una sala d’estimulació per a persones amb discapacitats

  0
  21
  bdn capaç.jpg

  05/05/2014 – L’associació pretén recollir 8.000 euros a través d'Internet i a partir de petites aportacions de particulars en 40 dies.

  La Fundació Badalona Capaç ha posat en marxa una campanya per recaptar fons per a una nova sala multisensorial a través d’Internet (www.migranodearena.org). L’associació, que va complementar la iniciativa amb la venda de roses durant la Diada de Sant Jordi, pretén recollir 8.000€, a partir de petites aportacions de particulars, en 40 dies. Per al director de l’entitat, Pere Sió, aquesta nova sala permetrà a les persones que atenen “connectar-se a la vida”.

   

  Els beneficiaris d’aquesta sala són persones que no poden canviar la postura del cos perquè viuen en una cadira de rodes, o senzillament viuen aïllats del món, sense comunicar-se amb l’exterior. Com explica Pere Sió “són persones que no han pogut experimentar mai l’olor d’una maduixa, l’escalf d’una carícia o el so d’una música”.

  A través de la il·luminació, les aromes, la música i els sons, les textures, els massatges, es produeixen estímuls controlats que afavoreixen la percepció de sensacions i ajuden a fer aprenentatges per mitjà del descobriment. La riquesa d'estímuls en intensitat, freqüència i durada adequada produeix un desenvolupament harmònic i global.

  La sala d’estimulació multisensorial serà una eina molt pràctica i eficaç en la teràpia que se segueix al centre, especialment en la cura de persones amb discapacitat intel·lectual, perquè els ajuda a entrenar la ment i també la psicomotricitat, a través d'elements.

   

   
  Una fundació al servei dels badalonins

  La Fundació Badalona Capaç és una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la inclusió i la igualtat d’oportunitats com a ciutadans/es de ple dret de les persones amb discapacitat intel·lectual. Atén les persones amb discapacitat intel·lectual de l'àrea de Badalona i entorn per afavorir la seva inclusió en tots els àmbits de la vida, així com la millora de la seva qualitat de vida.