Partits i moviments socials d’esquerres posen la llavor d’una possible candidatura unitària a Badalona

  0
  44
  ara es dema.JPG

  05/05/2014 – Dissabte, La Llauna va acollir la primera trobada a Badalona de l’Ara És Demà, un espai “horitzontal” de debat impulsat des d’ICV-EUiA que va reunir més d’un centenar de ciutadans de diferents organitzacions polítiques, moviments socials, entitats i persones a títol individual.

  Dissabte, l’Institut La Llauna va acollir la primera trobada a Badalona de l’Ara És Demà, un espai “horitzontal” de debat impulsat des d’ICV-EUiA que va reunir més d’un centenar de ciutadans de diferents organitzacions polítiques, moviments socials, entitats i persones a títol individual que van posar sobre la taula l’actual situació de la ciutat.

   

  A la reunió, d’unes quatre hores de durada, es van crear una desena de grups de treball que van analitzar i debatre sobre els problemes de Badalona, les solucions i alternatives i la via per aconseguir aquesta millora. Una de les més importants conclusions extretes va ser la possibilitat d’impulsar, durant els propers mesos, una candidatura unitària i popular que aculli partits, moviments i col·lectius sota una mateixa marca, sense el protagonisme de cap grup polític que la integri i basada en la radicalitat democràtica.

   

  Els participants consideren que aquesta seria la manera de materialitzar electoralment la voluntat de l’Ara És Demà, de tots els col·lectius i organitzacions que hi participin i totes les propostes que puguin arribar a sorgir en properes assemblees. I és que la convocatòria de dissabte tindrà continuïtat abans d’agost, una trobada que ja no serà organitzada per ICV-EUiA, com aquesta primera, sinó per una comissió plural. La intenció dels ecosocialistes, un cop donat aquest tret de sortida, és desmarcar-se del lideratge i esdevenir una peça més del trencaclosques social i polític que vol promoure aquesta iniciativa i que neix amb la voluntat de tenir entitat i decisió pròpies.

   

  De fet, explica el president del grup municipal d’ICV-EUiA, Carles Sagués, es va arribar a parlar, dissabte, de la necessitat de forjar un element –nom, eslògan, frase- sota el qual s’identifiqui, d’ara en endavant, aquesta assemblea oberta. Tot plegat ha de continuar madurant, avançant, i encara s’ha de veure si pot funcionar, afirma amb prudència Sagués. “Aquest era només el punt inicial. Creiem que aquesta és l’única manera d’aconseguir una autèntica alternativa a la ciutat que reculli el sentir de totes les mobilitzacions del carrer, col·lectius, entitats i partits progressistes. Que qui vingui a formar part d’això s’ho senti seu i tingui el mateix poder de decisió que qualsevol. No pretenem només intentar cristal·litzar un nou model polític, sinó també social, amb molta més participació”.