Badalona, capital en l’elaboració del Pla d’Acció Metropolità

  0
  IMG_2419.JPG

  20/04/2016 – El barri de La Salut ha acollit una de les sessions participatives per recollir propostes sobre les accions que hauria d’executar l’entitat metropolitana aquest mandat.

  Badalona ha estat aquest dimarts una de les capitals de l’entorn de Barcelona en les que s’ha dut a terme una sessió participativa per definir el Pla d’Acció Metropolità que guiarà l’acció de l’Àrea Metropolitana fins al 2019. L’Escorxador de La Salut ha acollit la presentació i debat del procés, que ha comptat amb la presidenta de l’ens supramunicipal, Ada Colau, i les alcaldesses de Badalona i Sant Adrià, Dolors Sabater i Joan Callau.

   

  El procés participatiu pretén recollir les propostes ciutadanes per a incloure al PAM, i s’estructura a través de la modalitat presencial, mitjançant sis sessions, i també a través de la web de l’AMB. Un cop totes les idees siguin recollides, es durà a terme una sessió conjunta final a Barcelona, un consell d’alcaldes amb la representació dels 36 municipis que conformen l’organisme metropolità i, finalment, l’aprovació definitiva.

   

  El PAM perseguirà una vuitantena d’objectius a partir de més de 300 actuacions concretes dividides entres eixos estratègics, amb un pressupost de 663 milions d’euros.

   

  L’alcaldessa barcelonina i presidenta de l’AMB, Ada Colau, ha volgut remarcar aquest dimarts que no es tracta d’un procés participatiu, perquè “hauria de ser molt més profund”, però sí una “prova pilot i una declaració d’intencions” per obrir i donar a conèixer l’entitat metropolitana. Colau considera que, fins ara, l’AMB ha estat “un organisme de segona”, i que tant l’administració com la “ciutat metropolitana” tindran futur “en la mesura que la ciutadania les creguin seves”. Aquest continuïtat, diu, podria arribar a traduir-se en unes eleccions directes, fins i tot.