El solar per edificar l’hotel del port sortirà a subhasta per 8,4 milions i un dret de 99 anys

  0
  16
  IMG_4301.JPG

  20/04/2016 – El Consell d’Administració de Marina de Badalona ha aprovat aquest dilluns el plec de condicions per al concurs de venda de la parcel·la d’ús hoteler situada al Port de Badalona.

  El Consell d’Administració de Marina de Badalona, S.A ha aprovat aquest dilluns el plec de condicions per al concurs de venda de la parcel·la d’ús hoteler situada al Port de Badalona que es farà a través de la figura del dret de superfície per un termini de 99 anys, amb un preu de sortida de 8,4 milions d’euros (IVA no inclòs).

   

  Concretament, la superficie objecte del concurs és una peça de 2.450,36 metres quadrats, amb 12.000 metres quadrats d’edificabilitat, que s’ordenaria en un edifici de planta baixa més 15 plantes, de quatre a cinc estrelles i unes 170 habitacions. A més de l’ús hoteler es preveuen d’altres usos per complementar l’oferta d’aquest nou equipament, orientat al turisme de tipus familiar, al turisme de negocis i també concebut perquè doni servei a la necessitat d’allotjament vinculada als equipaments i al campus biosanitari de Can Ruti.

   

  En aquest sentit, la previsió és que inclogui gimnàs, espais tipus “spa”, amb piscina i tractaments especialitzats, sales de convencions, restaurants de qualitat i una sala de ball integrada en l’oferta de l’hotel, no com una opció lúdica segregada.

   

  Altres detalls com el número final d’habitacions, si disposarà d’allotjament tipus apartaments o quin serà el disseny final forma part del programa funcional i arquitectònic que els grups que optin al concurs presentin. La presentació d’un avantprojecte i del projecte final, el pla de negoci, els terminis de pagament i el calendari d’execució formen part de la documentació a aportar i a valorar en diferents aspectes que sumen un màxim de 100 punts.

   

  L’hotel no será una realitat abans de 2019

   

  La previsió és que el concurs es publiqui al llarg del mes de maig, un cop s’enllesteixi el plec amb les condicions consensuades dilluns. A partir d’aquell moment ja començarà el procés administratiu. El calendari continuaria amb la tramitació de l’avantprojecte, el projecte i la consecució de llicències i permisos. Amb tot això a punt, la construcció i posada en marxa de l’hotel s’hauria d’enllestir en els següents 24 mesos, mai abans del segon trimestre del 2019.

   

  Entre els requisits aprovats queda vinculada de manera obligada a l’hotel la construcció de l’aparcament i de la llosa que l’ha de cobrir, en la que desembocarà aquest tram del passeig Marítim en una gran plaça pública, fins al Port.

   

  Amb els ingressos obtinguts en aquesta operació, la societat construirà el viaducte del tren, conclourà les obres del canal i descontaminarà i dignificarà la Platja dels Patins a Vela.