Badalona celebra fins dissabte la Setmana de la Mobilitat Sostenible

  0
  poster-mobilitat_426_285.jpg

  24/09/2012 – Avui serà el dia dedicat al Transport Públic i dijous, a la mobilitat a peu; el gran esdeveniment de la setmana és la Cronoescalada BTT, dissabte al matí.

  Badalona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura des de dissabte i fins el 29 de setembre, mitjançant una sèrie d’activitats programades amb l’objectiu de promoure els mitjans de transport més sostenibles com és el cas de la bicicleta. Durant aquesta setmana hi haurà dies dedicats a temàtiques diferents.

   

  Sota el lema “Mou-te en la direcció correcta”, les activitats començaren ahir amb la Gran Pedalada Popular que es va dur a terme des de Montigalà fins el Passeig Marítim. Avui, dilluns 24, serà el dia dedicat al Transport Públic i l’Àrea de Via Pública i Mobilitat realitzarà una enquesta entre els seus treballadors per conèixer els seus hàbits de mobilitat.

   

  Dijous  27 serà el dia dedicat a la Mobilitat a peu i, per aquest motiu, es penjaran a la web de l’Ajuntament diferents itineraris a peu proposats per les àrees de Medi Ambient i Sostenibilitat; Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turismo; i Educació, Esports i Joventut. El mateix dia a la tarda es presentaran davant del Consell Plenari de Mobilitat els objectius del Pla de Mobilitat Urbana que vol impulsar l’Ajuntament. L’acte tindrà lloc a les 18.00 hores a la Sala de Premsa del Viver.

   

  Divendres 28 de setembre se celebrarà una particular cursa entre el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, i un tècnic municipal en la qual el regidor es desplaçarà en transport públic des de Badalona i fins a Barcelona i el treballador farà el mateix trajecte en vehicle privat. Aquesta activitat està organitzada per l’Associaciò per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i es farà a la vegada en diferents municipis, amb arribada al Palau Robert de Barcelona.

   

  Com a novetat d’enguany, el dissabte 29 de setembre, “Dia de la bicicleta com a esport”, es realitzarà a les 9:00 hores una Cronoescalada BTT, que sortirà del Parc de Montigalà i anirà fins al dipòsit de la Serralada de Marina. Per aquesta activitat fa falta una inscripció prèvia a https://www.cronodipositbdn.cat .

   

  Col·laboren en la celebració d’aquesta cita el Bicicleta Club de Catalunya-BACC, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Marina Badalona S.A., Autoritat del Transport Metropolità, Unió Ciclista La Salut, Voluntaris Badalona, PTP, Parc de la Serralada de Marina, Supermercats Del Rio, Coca-cola, Bertran Mar, Gramona, Boehringer i Mercats Municipals.