Badalona celebra una nova edició de la seva Nit Literària

  0
  31
  Premis Literaris 2013.JPG

  20/06/2014 – Ahir al vespre va tenir lloc, a l’Espai Betúlia Centre de la Paraula i les Lletres de Badalona, la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2014.

  Ahir al vespre va tenir lloc, a l’Espai Betúlia Centre de la Paraula i les Lletres de Badalona, la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2014.

   

  En el decurs d’aquesta Nit Literària es van donar a conèixer els noms dels guanyadors dels premis literaris Ciutat de Badalona convocats per l’Ajuntament de Badalona, per mitjà de l’Àrea de Cultura i Ciutadania, i en col·laboració amb la llibreria El Full i les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla de Badalona.

   

  Cristina Garcia Molina, de Granollers, va fer-se amb el XXIII Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa – XXVII Premi Literari Països Catalans Solstici d’Estiu gràcies a l’obra Silenci a taula. El premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. El jurat del Premi ha declarat finalista a Agustí Clua i Ferrer amb l’obra Paradís.

   

  El XVI Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil, d’altra banda, ha recaigut sobre Lourdes Boïgues Chorro, de València, amb l’obra Una lectura perillosa, premiada amb l’edició a càrrec d’Edicions Bromera, i una recompensa en metàl·lic de 1.000 euros.

   

  El Premi Literari Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch i el Premi de Teatre Breu Inicia’t han estat declarats deserts pels membres dels respectius jurats.

   

  La Nit Literària, conduïda per l’actriu Míriam Tortosa, va estar dedicada a la figura del poeta Joan Vinyoli, en homenatge al centenari del seu naixement. L’actor Joan Massotkleiner, acompanyat amb la guitarra de Toti Soler, va recordar els versos del poeta amb l’espectacle Intensament Vinyoli.

   

  El lliurament dels premis va comptar amb la presència de la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado i del regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández.