Badalona comença a obrir patis d’escoles en horari extraescolar per poder-hi jugar

  0
  patis oberts.jpg

  10/05/2017 – Llefià estrena a l'Escola Ítaca una iniciativa que es vol fer extensiva a la resta de districtes de la ciutat.

  L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa la iniciativa ‘Obrim el pati al barri’, amb la que es vol obrir el pati d’alguns col·legis de Badalona, que estan tancats fora de l’horari lectiu, per tal que els infants i joves de la ciutat puguin aprofitar-los. El primer ha estat el de l’Escola Ítaca de Llefià, on no hi ha activitats extraescolars després de classe i s'ha pogut programa aquest projecte amb el vistiplau del centre, expliquen des del districte.

   

  En el cas de l’Escola Ítaca, l’obertura del pati vol donar resposta a la manca d’instal·lacions esportives i d’espais lliures on els més joves puguin gaudir del seu temps d’oci. L'horari d'obertura és de dilluns a dijous, de les 17.30 h. fins a les 20.00 h.

   

  Els encarregats d’obrir les instal·lacions de l'Ítaca són dos agents comunitaris que també vigilen que les activitats que es desenvolupen siguin respectuoses amb l’equipament. A més, són les encarregades de gestionar i deixar a les persones que ho demanin material per jugar (pilotes, cordes, etc.) i que així puguin aprofitar les porteries i canastes de què disposa en pati.

   

  Els dinamitzadors formen part del programa Conviviem Badalona i són els agents comunitaris del districte. La intenció, ara, és fer difusió perquè els joves del barri coneguin la iniciativa. De cara a l'estiu, el districte es troba en converses per extrapolar l'obertura de patis a dues escoles més, el Josep Carner i el Baldiri Reixac, així com un pati al carrer de Doctor Bassols, també a Llefià.

   

  Es tracta del primer cop que s'impulsa l'obertura de patis des de l'Ajuntament. No obstant, alguns centres sí han portat a terme experiències similars des de fa anys, com és el cas de l'escola Pere de Tera, a Llefià.