Badalona commemora aquest dimecres el Dia Nacional de l’Epilèpsia

  0
  HMB.JPG

  20/05/2014 – L'Associació Amics de l'Epilèptic de Badalona organitza una jornada informativa a l'Hospital Municipal de Badalona en motiu del Dia Nacional de l'Epilèpsia (24 de maig).

  En motiu del Dia Nacional de l’Epilèpsia que se celebra el proper dissabte, 24 de maig, l’Associació Amics de l’Epilèptic de Badalona (AAEB) organitza per aquest dimecres 21 de maig, a les 18 hores, una jornada informativa sota el lema ‘Pels drets de les persones amb epilèpsia’, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital Municipal de Badalona (Via Augusta, 9-13).

   

  La doctora neuròloga i investigadora, Rosa Maria Vivanco serà la primera ponent d’aquesta jornada, que tractarà sobre l’estimulador vagal. Tot seguit, el professor de l’Escola Betúlia, Simon Ferguson, i la professora de la Fundació Pere Tarres, Natalia Pont, seran els encarregats de seguir amb la conferència sobre l’epilèpsia. L’acte finalitzarà amb la projecció del vídeo ‘Mares coratge’, creat i dirigit per Maria Carmen Martos i Diumenge Cano, en homenatge als voluntaris i voluntàries que formen part de l’Associació Amics de l’Epilèptic de Badalona.

   

  Destacar també que l’acte serà presentat per la presidenta de l’AAEB i de la Federació Espanyola d’Epilèpsia, Rocío Mateos, i la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat, Serveis Socials i Salut, Sònia Egea. A més, de 9.30 a 17.30h s'instal·larà a l'entrada de l'Hospital Municipal una taula informativa sobre aquesta malaltia.

   

  L’epilèpsia és una malaltia crònica del sistema nervós central, que es manifesta en forma de crisi inesperada i espontànies, desencadenades per una activitat elèctrica excessiva d’un grup de neurones. No és cap patologia contagiosa, hereditària ni es produeix per una malaltia o retard mental.