Jesus Valle, un atleta mundial, europeu i badaloní

  0
  50
  Jesus Valle 2.jpg

  20/05/2014 – Jesus Valle va ser campió de les tres etapes del Desert Run 2011 i ha participat en més d'11 campionats europeus i mundials en quatre anys.

  Jesus Valle Morales és un grat atleta badaloní de 41 anys que en només en quatre anys ha participat en més d’11 campionats  europeus i mundials com la Desert Run i la Marató de Barcelona; però també curses d’Espanya absolutes i internacionals veterans juntament amb els millors atletes com el Campionat d’Espanya Absolut de Cross llarg per equips. Valle va iniciar a córrer l’any 2010, però prèviament ja havia ascendit muntanyes d’Himalàia, Andes, Àfrica i Europa.

   

  Per aquest atleta badaloní, que forma part del club La Cerezal Team, la carrera més dura que ha fet fins el dia d’avui ha estat el campionat d’Espanya absolut de mitja marató a Tordesillas, Valladolid, al setembre de 2012, en què recorda que va ser un circuït molt dur i molt exigent, amb molts tobogans i quilòmetres solitaris per carreteres de camps amb una temperatura de 28ºC i molt de vent.

   

  Pel que fa les curses més especials destaca la Desert Run 2011, on va guanyar les tres etapes, per la seva experiència viscuda en el desert i per ser la primera carrera important que va guanyar fora d’Espanya. També la Marató de Barcelona 2012, la prova reina d’atletisme de més de 42 Km , tant a l’entrenament com la competició va ser un repte per a ell, ja que va estar molt motivat i va gaudir al màxim en què va aconseguir arribar a meta en 2 hores i 40 minuts. I la tercera, el mundial de Màster de Mitja Marató a Budapest 2014, realitzada recentment, li va ser impressionant amb un temps de 1:14:00 i va quedar desè a la posició mundial.

   

  Ara, Jesus Valle ha finalitzat la temporada d’aquest any, però té molt clar que tornarà a competir en algun mundial o europeu per aconseguir alguna cosa gran. Per això, s’entrena per estar al seu millor nivell i baixar les marques i així en la propera temporada intentarà marcar en mitja marató en 1 hora i 13 minuts i, més endavant, apropar-se a les 2 hores i 35 minuts en una marató. A més, no descarta tornar a realitzar la Desert Run en un futur, no només per la carrera sinó també per la convivència i el paisatge. Però el que té molt clar, que li agradaria tornar a un mundial europeu o mundial per aconseguir alguna medalla.