El Club Tennis Taula Badalona assoleix l’ascens a la Primera Divisió Estatal

  0
  41
  CTT Badalona.jpg

  20/05/2014 – Un magnífic i compenetrat dobles de Nolis i Redón va donar l’ascens als blaus amb un treballat 3-0 davant els de Benigànim.

  El primer equip del Club Tennis Taula Badalona va aconseguir el passat cap de setmana a Villalbilla, a Madrid, l’ascens a la categoria de bronze del tennis de taula estatal, la Primera Divisió Estatal. Els badalonins no van cedir cap dels quatre partits de la Fase d’Ascens, després de realitzar una magnífica lliga regular aconseguint el sotscampionat.

   

  24 equips es trobaven a Villalbilla amb l’objectiu de guanyar-se una de les sis places d’ascens a la Primera Divisió en joc, havent de superar una primera fase de grups de quatre equips i una fatídica trobada entre primers i segons de grup. El Badalona va quedar enquadrat al grup sisè, batejat per la resta d’equips com el “grup de la mort”, amb els badalonins com a caps de sèrie, el Pisuerga de Valladolid, el Mediterrani de València i l’Aranjuez de Madrid.

   

  La primera trobada amb els valencians va ser d’infart, havent de remuntar els blaus un resultat, advers d’1 a 3, per acabar vencent els dobles per 3-2 i 11-9 en el darrer joc, remuntant també un 7 a 9 en contra. Una inesperada derrota de Nolis i una altra per la mínima de Sànchez van posar contra les cordes al CTT Badalona, que va saber reaccionar a temps.

   

  Ja amb una victòria a la butxaca, Badalona i Pisuerga es jugarien la primera i segona plaça del grup. Els castellans comptaven a les seves files amb el millor jugador de la Fase d’Ascens, Alejandro Hortal, qui ha acabat la temporada amb un 100% de victòries. Era vital, doncs, no cedir cap dels quatre punts amb els altres dos jugadors de l’equip, ja que un dobles hauria sigut realment complicat pels blaus. L’objectiu es va aconseguir, tot i un ajustadíssim 3-2 de Serra amb el segon jugador val·lisoletà. Prova del nivell del Pisuerga és que també va acabar aconseguint l’ascens, derrotant a un primer de grup.

   

  El darrer partit de la tarda entre Badalona i Aranjuez es va saldar amb un 5-1 sense història, ja que cap dels dos equips hi tenia res en joc. Els badalonins ja eren primers de grup matemàticament i els madrilenys ja eren últims.

   

  Diumenge s’havia de disputar la darrera trobada, el definitiu, a cara o creu. El sorteig va deparar un Badalona-Benigànim, a priori favorable als catalans, ja que els valencians venien repescats com a cinquens del seu grup de lliga. Però els beniganins no estaven disposats a regalar res i van aconseguir col·locar-se amb un 0-2 favorable després de dos punts aconseguits en el cinquè joc. Nolis no va poder culminar la remuntada després de començar 0-2 amb el base del Benigànim i Redón no va poder tancar el partit amb el tercer jugador beniganí en una trobada marcat pels nervis. El partit es complicava, ja que el tercer punt en joc enfrontava a Serra (55% en lliga) amb Garcia (70%). Però ràpidament el badaloní va donar vida al seu equip amb un 3-0. Redón no va poder amb el base rival i Nolis va escombrar a Garcia. Serra va donar el 3-3 adjudicant-se el darrer individual tot i començar el partit a remolc i un magnífic i compenetrat dobles de Nolis i Redón va donar l’ascens als blaus amb un treballat 3-0, remuntant un 2-8 en el segon joc i enduent-se per la mínima el darrer joc, gràcies a un Redón ja afinat.

   

  Històric ascens, per tant, del CTT Badalona assolint la màxima categoria a la que ha arribat l’entitat, després de dos intents fallits, en el seus 75 anys d’història que es compleixen precisament aquesta temporada.