Badalona commemora el dia internacional contra la violència envers les dones

  0

  25/11/2013 – Els semàfors de molts carrers de la ciutat llueixen llaços negres; avui, el Saló de Plens de l'ajuntament acull un acte institucional.

  Badalona commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, aquesta tarda -18h-, en un acte institucional que tindrà lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament . Durant tota aquesta jornada hi haurà un crespó negre posat al balcó de la Casa de la Vila.

   

  Després de la presentació de l’acte per part del 3r tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Participació i Convivència, Miguel Jurado, es llegiran poesies d’autores badalonines, així com frases d’alumnes d’escoles de la ciutat relacionades amb la violència de gènere. Posteriorment, la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, llegirà el Manifest del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Finalment es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència de gènere.

   

  Un cop finalitzat l’acte institucional, totes les persones que vulguin podran veure l’exposició que hi haurà a la planta baixa de la Casa de la Vila amb dibuixos i fotografies fets pels alumnes de diverses escoles de la ciutat. El lema de l’exposició és “Amb els teus ulls, com veus el maltractament?” i “Amb els teus ulls, com veus el maltractador?”.

   

  Els actes per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones començaren ahir al vespre, quan grups de dones de la ciutat van lligar llaços negres als semàfors de diverses carrers de Badalona. Cada llaç portarà el lema: “Vermell, ja n’hi ha prou. Verd, endavant, seguim lluitant”.

   

  Els llaços es poden veure als semàfors de rambla de Sant Joan, Coll i Pujol, avinguda de Martí Pujol, tot el tram de la carretera Nacional II des de Montgat fins a Sant Adrià de Besòs, Juan Valera, els passos de vianants del passeig de la Salut, els voltants del Centre Comercial Màgic Badalona i el mercat municipal de Sant Roc.