Badalona congela l’IBI de cara al 2018

  0
  ple novembre.jpg

  29/11/2017 – El ple aprova definitivament la baixada del tipus impositiu un 4% per compensar l'augment del valor cadastral.

  L'Ajuntament de Badalona congelarà l'Impost Sobre Béns Immobles de cara al 2018. El Ple municipal ha aprovat aquest dimarts de manera definitiva la baixada del tipus impositiu d'aquesta taxa, per tal de contrarrestar la pujada cadastral dictada des de l'Estat.

   

  Es tracta de la tercera congelació consecutiva dels darrers anys que, no obstant, el passat ple d'octubre es va posar en dubte per una falta d'acord entre govern i oposició. Una falta d'acord que s'ha acabat subsanant aquest novembre, tot i les reticències de l'oposició.

   

  Tot i votar favorablement, PSC i PDeCAT han etzibat al govern que no ha gestionat bé aquest afer, ja que, asseguren, no hi ha hagut cap diàleg. No obstant, afirmen haver aprovat la mesura per “responsabilitat”. La regidora Conxita Botey també ha votat a favor.

   

  Una crítica semblant a la del PP que sí s'ha posicionat en contra. També Ciutadans, que considera que l'impost es podria haver rebaixat un 5%.

   

  El regidor d'Hisenda, Jose Téllez, ha recordat que es tractava d'un acord que ja es va aprovar inicialment el passat estiu i ha agraït la voluntat de part de l'oposició d'aprovar la mesura.

   

  L'impost de l'IBI a Badalona és d'uns 349,41 euros de mitjana, 137 menys que la mitjana de la província de Barcelona.