El PSC critica la “passivitat” del govern d’Albiol davant la crema de cotxes i contenidors a BDN

  0
  Cotxes cremats.jpg

  16/07/2014 – Segons els socialistes, aquests petits incendis han afectat “un mínim de 15 cotxes i 16 contenidors” els darrers dies i reproven que el govern municipal del PP hagi “respost amb el silenci i la passivitat”.

  Badalona ha vist com, durant les darreres setmanes, s’han produït diferents successos vinculats amb la crema de cotxes i contenidors a la via pública i el PSC s’ha mostrat crític amb la situació. Segons els socialistes, aquests petits incendis han afectat “un mínim de 15 cotxes i 16 contenidors” i reproven que el govern municipal del PP hagi “respost amb el silenci i la passivitat”.

   

  Entre el 26 de juny i el 7 de juliol, afirmen, els incendis provocats han afectat diferents carrers i barris de la ciutat: Seu d'Urgell i Margarita Xirgú a Casagemes, carrer del Temple a Dalt la Vila, República Portuguesa a Coll i Pujol, Don Pelayo a la Salut i també a Sant Roc.

   

  El president del grup municipal, Jordi Serra, assegura que es tracta “d’uns fets molts greus, davant els qual, el silenci del PP resulta estrident” i denuncia que “callen ostentosament davant els problemes reals de la ciutat”. “Abans, quan un contenidor cremava, el PP deia que Badalona era un polvorí; ara, quan el PP governa i es cremen cada dia, callen”, etziba el líder de l’oposició.

   

  “Els socialistes exigim que actuïn decididament contra l’incivisme que s’estén per la ciutat, i posin fi a aquest silenci culpable amb el que volen amagar el problema”, subratlla Serra.

   

  El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, ha explicat que el nombre de contenidors cremats a Badalona s’ha reduït dels 140 que hi va haver l’any 2011 als 91 de l’any 2013 i als 63 que portem en els primers 7 mesos de l’any 2014. 

   

  Miguel Jurado ha afegit que no s’explica “com és que en el moment de fer el canvi de la contracta de neteja l’anterior govern del PSC va triar una empresa que va servir uns contenidors que no són ignífugs i que cremen amb facilitat, quan els anteriors eren metàl·lics i costava molt més que es cremessin”. 

   

  “Badalona ha millorat tant en el nombre de contenidors cremats com en el nombre de delictes i faltes d’incivisme”, explica el responsable de Seguretat. “Es posen moltes més sancions i es cobren més sancions, es controla molt més el carrer i hi ha més policia al carrer. Estem segurs que cal encara més vigilància i més presència policial, però estem molt millor que quan el PSC va deixar el govern”, ha afegit.