Badalona construirà 339 pisos a l’àrea residencial de l’Estrella, a Coll i Pujol

  0
  23
  estrella.jpg

  03/10/2016 – La Comissió Territorial d'Urbanisme aprova la modificació del planejament; 170 dels pisos seran protegits.

  La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat la modificació del planejament de l’àrea residencial estratègica (ARE) de l’Estrella, a Badalona. La modificació dóna resposta a una sentència judicial que obligava a excloure de l’àmbit l’illa delimitada pels carrers de Sant Ramon, de Coll i Pujol, d’Anselm Clavé, la Rambla de Sant Joan i la plaça de l’alcalde Xifré.

   

  El planejament de les ARE es va aprovar l’any 2009 amb l’esperit de donar resposta a les necessitats detectades en aquell moment de nou habitatge, especialment protegit, i equipaments, i constituir autèntics nous eixamples per a diverses ciutats catalanes. En el cas de l’ARE de l’Estrella, es vol consolidar el barri de Coll i Pujol, situat al centre de Badalona i format per cases unifamiliars de poca alçada amb patis interiors d’illa que conviuen amb parcel·les industrials. El projecte de l’ARE permetrà desenvolupar els terrenys buits i transformar les naus que encara queden, tot obtenint sòl que es destinarà a espais verds, equipaments i habitatges.

   

  La modificació del planejament deixa un sector de 39.363 m2 on es construiran 339 pisos, dels quals 170 seran protegits i 169, en règim lliure. La proposta de l’ARE consisteix a configurar una façana urbana singular a la Rambla de Sant Joan amb tres edificis, cadascun dels quals combinarà un cos baix de cinc plantes amb un d'alt de 10. Les plantes baixes es destinaran a activitat econòmica.

   

  La zona verda central de l’àmbit quedarà allunyada del trànsit de la Rambla de Sant Joan i inclourà una gran peça d’equipaments que hi donarà façana i on, en principi, hauria d'anar un nou centre educatiu per a l'escola Ventós Mir. Als carrers de Coll i Pujol i de Santa Bàrbara, els edificis tindran com a molt quatre pisos d’alçada, similars al teixit existent i respectant així la tipologia tradicional. A més, aquestes dues vies s’eixamplaran en alguns punts per formar noves places.