Badalona crema el Dimoni

  0
  130
  dimoni.jpg

  10/05/2014 – Badalona celebra aquest dissabte dia 10 la Cremada del Dimoni, l’acte central de les Festes de Maig de la ciutat.

  Badalona celebra aquest dissabte dia 10 la Cremada del Dimoni, l’acte central de les Festes de Maig de la ciutat. Aquest segon cap de setmana de festes destaca també pels Concerts del Dimoni, una novetat d’aquest any amb actuacions musicals que tindran lloc les nits de divendres 9 i dissabte 10 al passeig Marítim i que s'afegeixen als del Turó d'en Caritg. Durant aquests dies també tindran lloc altres actes com la Festivitat de Sant Anastasi, diversos concerts i balls, la ballada de sardanes o la Cursa del Dimoni.

   

  La Nit de Sant Anastasi, el conjunt d’actes que acaben amb la Cremada del Dimoni, començarà dissabte 10, a les 19.30 hores, a la plaça de la Vila, amb el ball a plaça i el començament del seguici de la ciutat, que recorrerà diversos carrers fins arribar a la Rambla, on es produiran tandes de lluïment de les entitats de cultura tradicional i popular catalana de la ciutat. A les 21.30 hores se celebrarà a la Rambla l’Acte Sacramental, un ball parlat de tradició centenària que organitza la Colla de Diables de Badalona. Després del Ball de l’Àliga, a les 22 hores, començarà el Piromusical, amb una selecció de grans èxits musicals internacional i nacionals des dels vuitanta fins a l’actualitat. Finalment, es durà a terme la Cremada del Dimoni, el moment més emblemàtic de les Festes de Maig, en què es crema la figura gegant del dimoni, plantada enmig de la platja dels Pescadors, i amb ella, tots els dimonis petits que els infants de la ciutat hi han anat col·locant en els darrers dies.

   

  El mateix dissabte, a la plaça de la Plana, se celebra el Ball del Micaco, el ball amb més tradició de les festes, que enguany compta amb l’actuació de l’Orquestra Selvatana. Com l’any passat, hi haurà dos balls diferents, un a les 18 hores, pensat per a gent gran, i l’habitual de les 23.15 hores.

   

  El Centre Comercial Montigalà, amb la Cremada del Dimoni

   

  El Centre Comercial Montigalà dóna un pas més en la seva aposta per la cultura de la ciutat i s’ha convertit enguany en un dels patrocinadors de la Cremada del Dimoni. Per al gerent del centre gestionat per Carrefour Property, Francisco Ripoll, “les empreses han d’implicar-se en la vida social i cultural dels pobles i ciutats on són, i col·laborar en tot allò que els sigui possible”. Per això, diu, col·laboren amb iniciatives com la recollida solidària de joguines del passat Nadal o patrocinen actes com la Cremada,  ja que es tracta “d’un signe inequívoc del compromís amb la ciutat”.

   

  Activitats del cap de setmana

   

  El dia 11 de maig és la Diada de Sant Anastasi, copatró de Badalona, i jornada festiva a la ciutat, tot i que, en coincidir en diumenge, serà festiu el dilluns 12 de maig. Per honorar el copatró, diumenge s’organitza la Festivitat del Sant, que inclou la Passada de Sant Anastasi, amb un recorregut de la imatge del Sant per diversos carrers de Badalona.

   

  Diumenge dia 11, se celebra la XXXV Cursa Popular Ciutat de Badalona-La Cursa del Dimoni, que comença a les 9.30 hores a la Rambla. A la tarda, a les 19 hores, es pot escollir entre assistir a la Ballada de Sardanes a la plaça de la Vila, amb la Cobla Marinada; la Mostra de Dansa que té lloc a la plaça de la Plana; o el concert Com tornar a Broadway, que l’Orfeó Badaloní i L’Oca Underground ofereixen al Teatre Zorrilla, a les 12 hores i a les 18 hores.