Badalona dedicarà una escultura al cantant Manolo Escobar

  0
  Manolo-Escobar.jpg

  23/01/2014 – L’estàtua serà del mateix estil que la de l’Anís del Mono, al Pont del Petroli, i esculpida per la mateixa autora, Susana Ruiz; s'instal·larà al passeig de La Salut.

  Badalona retrà un especial homenatge al cantant Manolo Escobar, mort el passat octubre als 82 anys. Així ho ha filtrat l’Ajuntament aquesta mateixa setmana. L’alcalde Garcia Albiol va assegurar a la seva família, durant el comiat de l’artista, que la ciutat li dedicaria un reconeixement per tots els anys que va viure aquí i els vincles que encara hi guarda. L’homenatge, doncs, serà a través d’una escultura.

   

  L’estàtua serà del mateix estil que la de l’Anís del Mono, al Pont del Petroli, i esculpida per la mateixa autora, Susana Ruiz. La seva situació no podia ser altre que el passeig de La Salut, on va viure i regentar un negoci molts anys i on molta gent el recorda. Serà instal·lada abans d’estiu, i la inauguració comptarà amb la presència de la seva família i d’un concert al carrer, segons ha explicat Garcia Albiol a aquest diari.

   

  El cost pujarà dels 20.000 euros i es tracta d’una despesa que ja estudien Ajuntament i Àrea Metropolitana de forma conjunta. El què tampoc s’ha concretat al 100% encara és a quina alçada del passeig de La Salut ubicar l’obra. El batlle badaloní espera que es converteixi, més enllà d’un element de reconeixement a Manolo Escobar, en un punt d’atracció per a gent de tota la ciutat i de fora del municipi, igual que l’escultura del mono.  

   

  Els comerciants de la zona s’han mostrat positius amb la iniciativa. Expliquen que era una de les opcions que ells sospesaven i que havien parlat amb el govern local, i esperen que realment augmenti l’afluència de gent i dinamitzi el barri.