Badalona diu prou a la violència de gènere

  0
  102
  Foto 25-11-15 18 20 36.jpg

  26/11/2015 – A més de l'acte institucional, la Federació de Dones va realitzar una mà gegant a la plaça de la Vila en memòria de les 142 víctimes des de principi d'any a l'Estat espanyol.

  Aquest dimecres, Badalona ha commemorat el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que com cada any té cita el 25 de novembre. Els actes van iniciar amb la realització d'una mà gegant, a càrrec de la Federació de Dones de Badalona, sobre el paviment de la plaça de la Vila, amb llaços negres i espelmes en memòria a les 142 víctimes per violència masclista -de les quals 94 no estan constatades-, des de principi d'any a l'Estat espanyol. A més, aquesta mà anava acompanyada de les paraules: sexual, social, psicològica, econòmica i física; fent referència als diferents tipus de violència de gènere que existeix.

   

  Al mateix temps, una seixantena de dones van crear unes fileres sostenint unes mans negres, representant així als agressors, i davant d'aquestes unes altres mans de color lila, interpretant a les dones que lluiten contra la violència de gènere.

   

  Posteriorment, el Saló de Plens de l'Ajuntament de Badalona acollia l'acte institucional amb la presència de l'alcaldessa Dolors Sabater, acompanyada d'altres regidors dels grups municipals i de grups i entitats de dones de la ciutat.

   

  Durant l'acte es va guardar un minut de silenci en record de totes les víctimes i es van llegir poemes de Maria Mercè Marçal, a càrrec d'Isabel Franc, i frases com "la violència, una xacra social dintre de la nostra societat i molt difícil de radicar" en veu de les assistents. També, la regidora de l'Àmbit Educadora, Laia Sabater va ser l'encarregada de llegir el manifest d'enguany. Un manifest que assenyalava que "la prioritat de les institucions públiques és trobar les eines per desplegar la llei d'igualtat per construir una societat democràtica i moderna, a més d'aplicar  un pla de prevenció per reconèixer la urgència d'aplicar pràctiques de construcció".

   

  A més a més, durant tot el dia el balcó de la Casa de la Vila es va penjar una pancarta amb el lema "Contra totes les violències masclistes" i al peu de la plaça de la Vila es va col·locar una bandera lila amb crespó negre.