Badalona Dracs, campions de la Copa d’Espanya

0
    25

28/11/2017 – Després de vèncer a Las Rozas Black Demons en la final viscuda a València per un 26-7.

Els Badalona Dracs arribaven al Poliesportiu Batiste Subies de València com a favorit per a emportar-se el nou títol coper i així va ser. Els de Calatayud van dominar el joc, basat en una gran defensa que va lligar de mans al seu rival i9 un atac amb jugadors claus com Sergi Gonzalo, Raúl Cernuda, Edu Morlans o Guillem García.

La trobada va començar amb una primera possessió pels catalans, que van aprofitar per anotar els sis primers punts després d’una connexió entre el quaterback Sergi Gonzalo i el seu receptor Raúl Cernuda. Els madrilenys no van anotar el primer cop patit i van poder realitzar el seu únic big play del duel, que els va deixar a escasses iardes de l’anotació. Tot seguit, arribaria l’empat després d’una jugada de carrera i el 6-7 després el posterior punt extra transformat.

Els Dracs van continuar a la seva i va tornar a situar-se per davant en el marcador després d’un touchdown d’Edu Morlans que significava el 12-7 per als badalonins. En el segon quart, Cernuda aconseguia la seva segona anotació personal i ampliava, juntament amb l’extra point de Gonzalo, les diferències en el marcador amb el 19-7 amb el que s’arribaria al descans.

En la segona meitat es va veure un joc més igualat, amb les defenses imposant-se als atacs rivals. Les tres pèrdues de pilota dels Dracs (dues intercepcions i un fumble) no van saber aprofitar Las Rozas Black Demons per poder ficar-se en el partit. Tampoc els badalonins van aprofitar les dues intercepcions (cinc en total) sobre el quarterback madrileny aconseguides en el tercer quart, tot i que a la tercera va ser la vençuda.

Ja en els darrers minuts del partit, Albert Pascual aconseguia sentenciar la final al retornar una intercepció fins a la zona d’anotació i situar el 25-7. El xut posterior de Gonzalo deixava el definitiu 26-7 i la Copa d’Espanya viatja cap a Badalona per quarta vegada en la seva història.

La pròxima setmana, concretament el dissabte 2 de desembre, a Barcelona, els Dracs lluitaran per un altre títol en disputar la final de la Copa Catalana davant L’Hospitalet Pioners, on cercaran el seu novè títol de la competició i el tercer d’aquest 2017.