Badalona encén la plaça de la Vila en suport al drama dels refugiats sirians

  0
  IMG_8193.JPG

  08/09/2015 – Prop de 300 persones es van concentrar ahir davant l’ajuntament amb espelmes per mostrar el seu recolzament als refugiats.

   

  Badalona va activar la passada setmana la seva vessant més solidària i va posar en marxa diferents iniciatives per contribuir a pal·liar el drama dels refugiats de la Guerra de Síria. L’Ajuntament ja ha fet pública la seva intenció d’ajudar i s’ha declarat ciutat-refugi, i diverses entitats socials locals han començat a fer crides a la ciutadania, que aquest dilluns ha respost de forma simbòlica a la plaça de la Vila. Prop de 300 persones es van concentrar ahir davant l’ajuntament amb espelmes per mostrar el seu recolzament als refugiats.

   

  La convocatòria ha estat impulsada per la Federació d’Associacions de Veïns, la Federació d’AMPAs, el Consell de Joventut i l’entitat Esabar Saharaui Badalon Cooperació, sota el títol ‘Stop morts al Mar Mediterrani. Badalona, ciutat d’acollida’, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Dolors Sabater, membres del govern i de la resta de grups polítics, com el PSC, CDC i C’s, a més de representants d’entitats i moviments socials. Entre tots els assistents, adults, famílies, joves i nens, s’ha dibuixat a terra, amb espelmes, les paraules ‘Stop morts’.

   

  “Hem cregut necessari no quedar-nos de braços creuats. És un petit gest, l’inici d’una sèrie d’accions que caldria valorar bé. És un veritable drama humà”, va afirmar el president de la FAVB, Sigfrido Ramos, que valora positivament la resposta de l’Ajuntament. “No es pot mirar cap a una altra banda; tots som còmplices d’això. Serà benvingut tothom que hi vulgui col·laborar”.

   

  El món associatiu comença a bellugar-se i, a banda de la coordinació i capitania de l’Ajuntament, a través de la Taula d’Acollida, on hi participen tots els agents implicats, les entitats estan cristal·litzant una plataforma per donar cabuda a tothom que vulgui col·laborar, a través de mobilitzacions o campanyes de recollida de roba o joguines, i que el proper dia 18 ja havia convocat una altra concentració a la plaça de la Vila. “Ha estat la imatge colpidora d’un nen la que ha fet reaccionar al món, encara que el conflicte vingui de mesos i anys enrere. Més val tard que mai. Ara són els Ajuntaments els qui han de donar suport, obrir portes i facilitar l’ajuda dels ciutadans que vulguin contribuir”, expressa el responsables d’Esaba Saharaui.