Badalona es disfressa i surt al carrer un any més

  0
  44
  Rua Llefià.JPG

  13/02/2015 – Els diferents barris de la ciutat tornen a omplir-se de festes i rues; La Salut recupera el seu clàssic concurs.

  Badalona es disfressa per sortir al carrer un any més. Aquest cap de setmana tindrà lloc el gruix d’activitats de Carnestoltes arreu de la ciutat. La més multitudinària serà aquest dissabte, 14 de febrer, a Llefià, on sortirà la 33a Rua de Carnestoltes de Badalona, impulsada per diverses entitats a través de la Comissió de Festes, en especial la Comissió de Cultura de Llefià. El recorregut començarà al carrer Pérez Galdós, a les 17h, passarà pels principals carrers del barri fins arribar a la plaça Trafalgar, on s’esperarà un concert final, a càrrec de l’associació Generació del Ritme, que presentarà a diversos artistes de soul i funk, entre altres. A més, com a novetat d’enguany s’introduiran novetats musicals durant el transcurs de la Rua. Tothom pot participar i els organitzadors premiaran les comparses més animada, la més original i la més treballada, i per suposat es comptarà amb el IV Concurs de Fotografia.

   

  Malestar a Llefià per l’absència d’escenari al final de la rua

  Les entitats semblaven encarar de forma tranquil·la les respectives festes de Carnestoltes, però a tres dies vistes ha sorgit un frec a frec que posarà la nota discordant en aquest cap de setmana de festa. La Comissió de Carnestoltes de Llefià assegura que l’Ajuntament va comunicar dimarts a la nit que, finalment, l’acte de cloenda de la seva rua no disposaria del tradicional escenari en el que es s’entreguen els premis i es duen a terme les actuacions de la festa.

   

  Els organitzadors relaten que des del Consistori s’ha decidit canviar l’escenari, una de les aportacions municipals a la festa, per la presència d’una ambulància, una modificació que, diuen, trenca el compromís que el govern local va adoptar fa un mes. “Ens van demanar una ambulància per seguretat i vam comunicar que humana i econòmicament no podíem assumir més despeses. A falta de tres dies, ens diuen que no hi haurà escenari per poder aportar l’ambulància. Mai havíem tingut aquest problema”.

   

  Des de la regidoria de Seguretat expliquen que l’esdeveniment ha de comptar amb una ambulància, segons marca la llei, que les entitats van dir fa pocs dies que no podien pagar el seu cost i que l’Ajuntament pot sufragar només un dels dos elements. “Al desembre les entitats es van comprometre a sufragar l’ambulància, entre altres coses, i fa pocs dies ens van informar que finalment no disposarien de recursos suficients. La seguretat és prioritària. O hi havia ambulància o no hi havia festa. Nosaltres hem aportat megafonia, cartelleria, policia… el pressupost no ens dóna per tot, perquè hi ha moltes festes aquest cap de setmana arreu de la ciutat, i si s’ha d’escollir, es prescindeix de l’escenari”, argumenta el regidor Miguel Jurado.

   

  La Comissió es va reunir aquest dijous per elaborar un pla alternatiu i consensuar les accions reivindicatives i de protesta que, segons sembla, tornaran a ser presents aquest Carnestoltes a Llefià.

   

  El Carnestoltes torna a La Salut

  Després d’un any sense poder-la celebrar per manca de recursos econòmics, els comerciants del passeig de La Salut han pogut recuperar la seva tradicional festa de Carnestoltes, que viurà la 18a edició aquest dissabte a les 18h. Els comerciants premiaran les disfresses individuals i les comparses de nens i d’adults, i com a novetat d’enguany els animals domèstics podran també participar.

   

  Rua pel Centre

  Els comerciants de Badacentre organitzen per aquest dissabte una sessió matinal de maquillatge a la plaça de la Vila, que donarà pas, a les 17h, a la tradicional rua de Carnestoltes des de la plaça de la Plana fins la plaça de la Vila, passant pels carrers del Centre. Tot plegat amenitzat per diferents colles, com ara el Bufons del Toc, i la presència dels gegants i capgrossos de la Faràndula de Badalona i diferents escoles badalonines.

   

  Rua a Bufalà

  Per segon any consecutiu, les AMPAs de les escoles públiques d’educació infantil i primària de Bufalà, amb la col·laboració dels comerciants i de l’associació de veïns, s’han tornat a unir per fer una festa conjunta i oberta als veïns. La rua de Carnestoltes sortirà aquest dissabte -10.30h- des del parc de Can Barriga, acompanyats per la batucada Bufons del Toc, i recorrerà els principals carrers del barri fins arribar a l’escola Planas i Casals -12h-, on continuarà la festa amb el grup d’animació El Flabiol. A més, el diumenge dia 22 a les 10.30h, es realitzarà l’enterrament de la sardina a la muntanya, i el lloc de trobada serà sota el pont de la B-20 que hi ha davant del Centre Sociosanitari El Carme.