L’Orfeó participa en el 40è aniversari de la tragèdia de Haissa

  0
  orfeó.jpg

  13/02/2015 – Aquest diumenge, l'Orfeó Badaloní estrenarà una nova edició del Cicle Joves Músics a Badalona; demà, dissabte, l'entitat participa en la commemoració del 40è aniversari de la Tragèdia de Haissa.

  Aquest diumenge, l'Orfeó Badaloní estrenarà una nova edició del Cicle Joves Músics a Badalona, amb el concert Veus Llatines. En aquesta ocasió, seran les cordes de vuit violoncels i la veu d'una soprano les que s'harmonitzaran un recital de músiques brasileres, espanyoles i catalanes sota la direcció de Emmanuel Niubó. Veus Llatines ens proposa un recorregut per la música de tres grans compositors dels seus països respectius: Heitor Villa-Lobos pel Brasil, Manuel de Falla per Espanya i Eduard Toldrà per Catalunya. La combinació inhabitual d'una voluptuosa veu de soprano amb la sonoritat càlida d'un conjunt de vuit violoncels transmet la calor, la passió, la poesia i també l'humor d'aquests països de cultura llatina, endinsant-nos en aquest gran conjunt cultural que ens uneix, més enllà de les fronteres i els oceans. Aquesta original simbiosi de melodies, arranjades totes pel propi director, ha estat la escollida per ser la protagonista de la quarta edició d'aquest cicle de concerts que va iniciar-se el novembre del passat any i que, segons la pròpia organització, atrau cada vegada més públic. El concert tindrà lloc a l'Església Santa Maria de Badalona, a les 18h de la tarda.

   

  El dia d'abans, però, dissabte 14, i participant dels diversos actes en commemoració del 40è Aniversari de la Tragèdia de Haissa, l'Orfeó Badaloní portarà a escena per tercera vegada l'espectacle Acords Animats, concert que la coral de l'entitat interpreta conjuntament amb músics i cantants de l'Escola de Música Moderna de Badalona, i que repassa les melodies més conegudes de pel·lícules d'animació dels últims temps. Aquest concert, dirigit i arranjat per Óscar Peñarroya, va ser estrenat per primera vegada amb motiu de la Marató de TV3 del 2014, i també en aquesta ocasió tindrà un caràcter benèfic, ja que es lliurarà íntegrament la recaptació a la organització encarregada de gestionar aquests actes. Al Círcol Catòlic, a les 21:30h.