Badalona es prepara per celebrar la Diada de Catalunya

  0
  10
  IMG_9756.JPG

  08/09/2014 – La plaça de la Plana centrarà els actes institucionals durant el matí del dia 11; la Comissió Onze de Setembre prepara el ja tradicional sopar i marxa de torxes la nit del 10.

  Badalona viurà la propera setmana la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. El proper dijous, 11 de setembre, l’Ajuntament de Badalona ha organitzat els actes commemoratius, com cada any, a la plaça de la Plana. La jornada començarà cap a les 9.30 hores, amb el Ball de l’Àliga, que precedirà l’ofrena floral institucional de l’Ajuntament, acompanyada del cant de Els segadors per part del Cor de Marina, la Societat Coral La Badalonense i la Coral Betúlia (9.40h). Seguidament serà el torn del Defensor de la Ciutadania i, a partir de les 10h, desfilaran per la plaça totes les entitats de la ciutat. Els tres grups corals interpretaran El cant de la senyera per finalitzar l’ofrena, que anirà seguida de l’actuació dels Castellers de Badalona, juntament amb els Minyons de l’Arboç i els Castellers de la Vila de Gràcia.

   

  Un dia abans, la Comissió Onze de Setembre de Badalona organitzarà els seus propis actes commemoratius a la plaça dels Països Catalana, que començaran amb un sopar popular a les 21h. A partir de les 22h tindran lloc diferents parlaments de personalitats convidades, hi haurà un mosaic gegant d’espelmes i actuacions de cultura popular. A les 11 de la nit, els participants engegaran una marxa de torxes fins la plaça de la Plana, on es llegirà el manifest, es realitzarà l’ofrena als caiguts de 1714 i es finalitzarà amb el cant de Els segadors.