Badalona espera la cessió d’un tram de l’antiga tèrmica per eixamplar el carrer Eduard Maristany

  0
  ok_13.JPG

  23/01/2017 – L'Ajuntament impulsarà els treballs amb una partida d'uns 300.000 euros provinents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

  Badalona i Sant Adrià continuen treballant poc a poc per endreçar el front litoral que els uneix i que pretén ser un dels punts clau del desenvolupament urbanístic de l'àrea metropolitana els propers anys. Es tracta d'un projecte en el qual els ajuntaments han volgut implicar Barcelona i Generalitat, a més de seguir l'evolució a través del Consorci del Besòs. Precisament fa uns dies, totes les parts van visitar les Tres Xemeneies amb el conseller de Territori, Josep Rull.

   

  Però l'ordenació de la zona no només se centra en l'antiga central. Una de les assignatures pendents de Badalona en aquest àmbit és l’arranjament del carrer Eduard Maristany, al seu pas per l’antiga tèrmica, on el vial s’estreny i representa un perill pels vianants que van i vénen de l’estació de Renfe de Sant Adrià i per a les persones que circulen en bicicleta. “És un dels punts negres de la ciutat”, afirma el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, qui avança que el govern ja disposa de prop de 300.000 euros, de mans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, per reurbanitzar i eixamplar el tram més perillós.
   

  A què s'espera, doncs? L'únic tràmit que queda per desbloquejar és el de la cessió anticipada d'una part del terreny de l'antiga tèrmica. L'Ajuntament porta mesos en converses amb Endesa per tal que la companyia, encara propietària de les Tres Xemeneies, deixi en mans de la ciutat uns metres del solar perquè el carrer pugui ser eixamplat.

   

  Contactes iniciats per a perllongar el passeig marítim

   

  Les obres s'escometran a l’espera d’avançar en la definició del futur front litoral, una fita que no s'aconseguirà pas ràpidament i que encara ha de recórrer un llarg camí. De moment, afirma Lladó, les dues administracions locals treballen per endreçar allò que es pot anar avançant i que té a veure amb les infraestructures i accessibilitat de la zona. A més d'Eduard Maristany, això suposa dos objectius clars: perllongar el passeig marítim per unir Badalona i Sant Adrià, i recuperar la platja del tram de la tèrmica, on fins ara hi havia els pantalans i tubs de refrigeració de la central.

   

  En aquest sentit, Urbanisme explica que ja s'han iniciat els contactes amb les institucions que tenen responsabilitats a la zona, com és el cas del Ministeri de Medi Ambient, pel que fa a la platja, i de l'Agència Catalana de l'Aigua, quant al col·lector general del clavegueram, que s'hauria de traslladar uns metres endins i redimensionar. Seria aquest treball, el que afecta al col·lector, el més problemàtic de tota la transformació. I és que els estudis inicials parlen d'un cost de més de cinc milions d'euros.