Badalona establirà 2.200 places de zona verda i 1.000 més de zona blava

  0
  41
  IMG_1547.JPG

  13/02/2017 – El govern proposa l'inici del desplegament de l'aparcament regulat per a residents al districte 1.

  Badalona estrenarà aquest 2017 per primer cop les zones verdes d'aparcament amb prioritat per a residents, tal i com va avançar el Diari de Badalona el passat divendres. En concret, el govern proposa la creació de 2.200 places que donaran prioritat d’estacionament al veïnat, amb una tarifa de 48 euros anuals per als residents, i amb un pagament de 2,8 euros per hora per a la resta de vehicles.

   

  La planificació de desplegament preveu cobrir pràcticament tot el districte 1 i els seus barris: Centre, Progrés, Coll i Pujol, Dalt la Vila, Casagemes, Can Solei, Canyadó, Manresà. En el cas del barri del Manresà s’ha planificat la creació d’una àrea exclusiva per a residents amb un centenar de places.

   

  Ampliació de les places de zona blava

  El govern també preveu l’ampliació de l’actual zona blava en els barris del Progrés, Centre i Casagemes, que s’incrementaran de les 500 places actuals a les 750, a les que caldrà afegir un centenar més de places al barri de Coll i Pujol.

   

  Una altra de les novetats pel que fa a les mesures per millorar la mobilitat és la implementació d’una zona blava d’estacionament als vials de la franja marítima compresos entre la fàbrica de l’Anís del Mono (al Progrés) i el Torrent de Vallmajor, entre Casagemes i Canyadó. Es pretén ordenar l’accés de vehicles a la platja i reduir els freqüents embussos de trànsit que es produeixen a la zona durant l’època d’estiu.

   

  En total, l'ampliació de la zona blava comptarà amb 924 noves places. El preu per aparcar serà el que actualment s’aplica a la ciutat, d’1,40 euros per hora. Cal destacar que en la zona de platja els horaris de regulació seran més amplis i variaran en funció de l’època de l’any.

   

  Salt tecnològic

  La posada en marxa per primera vegada a Badalona de zona verda d’aparcament i l’ampliació de les places de zona blava aniran acompanyades d’un important salt tecnològic. Així, està prevista la renovació total dels parquímetres, amb la introducció de panells solars per al seu funcionament, i l’entrada en funcionament d’una nova aplicació per a dispositius mòbils. Amb aquests avenços es renovaran els sistemes de control dels parquímetres que, amb la identificació de les matrícules dels vehicles, permetran fer més àgil i senzill l’ús per part dels usuaris i obre la possibilitat de, per exemple, oferir bonificacions a aquells vehicles menys contaminants.

   

  Reunió amb veïnat i comerciants

   

  El govern ha proposat als grups municipals i a les associacions de comerciants i veïnals el desplegament de zones verdes d’aparcament de vehicles en superfície al Districte 1 i la implantació d’una nova zona blava al front Marítim. Aquesta setmana, de fet, totes les entitats veïnals es trobaran per fer una valoració global del plantejament.

   

  La previsió del govern municipal és que aquestes propostes del Pla de mobilitat entrin en funcionament al llarg d’aquest any 2017 després que sigui presentat pel Consell de Mobilitat, que és l’òrgan de deliberació i participació de Badalona pel que fa a les polítiques de foment de mobilitat sostenible.