La Guàrdia Urbana augmenta el control a propietaris de gossos

  0
  perretes.jpg

  13/02/2017 – En dues setmanes, la policia ha aixecat una vintena d'actes als barris de Llefià i La Salut.

  La Guàrdia Urbana de Badalona va aixecar 18 actes entre l’11 i el 26 de gener per infraccions a propietaris de gossos en el marc de la fase de control policial que s’està desenvolupant amb caràcter de prova pilot des d’inicis d’any al Districte 4, que comprèn els barris de Llefià i La Salut. Aquesta fase de control policial es porta a terme un cop acabada la campanya informativa “No deixis rastre” que es va fer en aquests barris en el darrer trimestre de 2016.

   

  Els agents, dins de les seves funcions de vigilància, han començat una campanya de comprovació de l’Ordenança de tinença d’animals, l’Ordenança de civisme i el compliment de la Llei que regula la tinença de gossos considerats potencialment perillosos. Així mateix, els agents van equipats amb lectors de xips dels animals domèstics.

   

  Durant la campanya de control els agents centren les seves actuacions de vigilància als parcs del districte. Un primer balanç d’aquesta fase de control indica que fruit d’aquestes actuacions fins ara s’ha comprovat que 67 dels gossos analitzats portaven xip i 7 anaven sense aquest dispositiu.

   

  En aquestes primeres dues setmanes de campanya intensiva des que va iniciar-se, la Guàrdia Urbana va aixecar 18 actes per infracció: 2 a propietaris que no van recollir els excrements dels animals; 3 per no portar lligat gossos considerats potencialment perillosos; 7 a propietaris d’animals sense xips i sense inscriure’ls al cens; i 6 per no haver censat gossos potencialment perillosos.

   

  La primera fase de la campanya “No Deixis Rastre” es va iniciar els mesos de novembre i desembre als Districtes 3 i 4. En aquesta fase agents cívics van informar els propietaris de gossos sobre civisme bàsic com ara la recollida d’excrements, gossos perillosos, cens o l’obligatorietat de portar xip.

   

  Aquesta campanya de control intensiu per part dels agents de proximitat de la Guàrdia Urbana de Badalona es traslladarà al Districte 3, que comprèn els barris de Montigalà Oriental, Canyet, Bufalà, Pomar, Pomar de Dalt, Morera, Les Guixeres , Mas Ram i Bonavista.