La Biblioteca Canyadó i Casagemes rep en donació un quadre de Josep Villaubí

  0
  quadre canyado.jpg

  26/10/2015 – La donació de l’obra d’art la va fer la vídua del pintor, Maria Teresa Roca; el quadre quedarà exposat permanentment.

  La Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté va rebre fa uns dies el quadre del pintor badaloní Josep Villaubí ‘La Maria Assumpta era una nau badalonina’, que a patir d’ara quedarà permanentment exposat a la biblioteca. La donació de l’obra d’art la va fer la vídua del pintor, Maria Teresa Roca, en un acte al que va assistir la regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora i 4a tinenta d’alcaldia, Laia Sabater.

   

  Josep Villaubí, Maria Teresa Roca i Joan Argenté, poeta i advocat badaloní que va morir el passat 6 d’agost, van fundar l’any 1958 juntament amb altres artistes i intel·lectuals el ‘Grup Rem’. Aquest col·lectiu promovia les avantguardes enfront de l’academicisme que hi havia en aquell moment a la ciutat.

   

  El quadre ‘La Maria Assumpta era una nau badalonina’ estarà exposat al costat de dos poemes escrits per Joan Argenté i Coloma Lleal. El poema de Joan Argenté fa referència al pintor Josep Villaubí i porta per nom  ‘Juntament amb el pintor Josep Villaubí, he après una estètica més o menys així’, que forma part del recull de poemes ‘Obres poètiques: cicle, bicicle, tricicle i altres llibres’. El poema de Coloma Lleal tracta sobre l’estil artístic de tots dos poetes, Josep Villaubí i Joan Argenté.