Badalona fa el primer pas per reconstituir el Consell de la Dona

  0
  Reunió entitas dones.jpg

  16/10/2015 – Prop d'un centenar de dones de diverses entitats es troben amb l'alcaldessa per treballar en les propostes en polítiques d'igualtat que el govern vol posar en marxa.

  El govern de Badalona va presentar el passat dimecres, 14 d'octubre, en una reunió realitzada al Centre Cívic La Salut, les propostes en polítiques d'igualtat que el consistori vol posar en marxa. A l'assemblea van assistir prop d'un centenar de dones d'una trentena d'entitats que treballen en qüestions d'interès per a les dones i, també, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que va explicar que "el govern vol compartir amb les dones de la ciutat la seva situació actual, els neguits, les fites i les bones pràctiques que l'ajuntament vol aconseguir durant aquest mandat".

   

  Aquesta trobada ha estat el pas previ per a la constitució del Consell de la Dona, que tindrà lloc el mes de gener de 2016. Amb la intenció de començar a elaborar una diagnosi de quina és la situació de les dones a la ciutat, les assistents a la presentació es van reunir en diversos grups de treball i van elaborar diferents propostes de millora que es podrien afegir a les polítiques d'igualtat impulsades pel consistori.

   

  Durant la seva intervenció davant de les entitats que treballen en temes d'interès per a les dones, l'alcaldessa va posar de manifest que els eixos transversals i troncals del govern de Badalona són "les polítiques d'igualtat, de gestió de les diversitats i de lluita contra qualsevol forma d'exclusió social, sent la participació l'eina bàsica per a la construcció de la ciutat en tots els seus àmbits, inclòs el de les dones".

   

  Sabater va explicar també que "apostem per un espai públic democràtic en una ciutat on no hi càpiguen discursos ni pràctiques que divideixin els badalonins i badalonines per raons de procedència, gènere, religió, edat, cultura o orientació sexual".