Badalona farà una consulta sobre l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència

  0
  030c15e8-3944-427b-8eb1-f2de890c900f.jpg

  26/05/2016 – L'alcaldessa Dolors Sabater s'ha reunit aquest dimecres amb la presidenta de l'AMI, que impulsa una campanya a les grans ciutats de l'àrea metropolitana,

  Badalona celebrarà una consulta ciutadana per preguntar si la ciutat s’ha d’adherir a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Així ho ha confirmat l’alcaldessa Dolors Sabater aquest dimarts després d’una reunió amb la presidenta de la plataforma municipal independentista, Neus Lloveras, a la Casa de la Vila.

   

  Durant la trobada, els representants de l’AMI han explicat al govern local que des d’aquesta organització s’està promovent una campanya perquè els municipis de l’àmbit metropolità consultin a la ciutadania la seva adhesió a aquesta associació que actualment agrupa prop de 800 municipis. Badalona és el primer municipi on la nova executiva de l’AMI ha plantejat la possibilitat de fer aquest tipus de consulta ciutadana.

   

  Dolors Sabater ha afirmat que “una ciutat com Badalona no pot quedar com a població al marge d’un procés com el que s’està vivint al país”. L’alcaldessa de Badalona ha recordat que entre els compromisos que el govern va adquirir en l’inici del mandat hi havia el de consultar la ciutadania sobre la incorporació o no a l’AMI: “Ha de ser la ciutadania de Badalona a través d’un procés participatiu qui decideixi  si l’ajuntament s’ha d’adherir a aquesta associació”. Sabater ha puntualitzat que “la decisió de quan i com” es farà encara no està presa.