Badalona i AMB es comprometen a garantir la platja de la Mora aquest estiu

  0
  58
  ok2_5.JPG

  07/03/2017 – L'Ajuntament assegura que les dues administracions faran els treballs necessaris perquè hi hagi sorra al tram del col·lector de cara a la temporada de bany.

  Els veïns de la Mora van sortir aquest diumenge al carrer per protestar contra les obres que des de fa uns dies l'Àrea Metropolitana de Barcelona està duent a terme al tram del col·lector de Llevant danyat pel temporal. L'ens està desenvolupant treballs per augmentar la protecció de la canonada davant de possibles futurs temporals i l'envergadura de l'obra feia pensar que la platja desapareixeria. Des del govern, no obstant, neguen que sigui així.

   

  Davant la indignació i amenaça dels veïns d'aturar ells mateixos les obres aquest dilluns al matí, els treballs s'han interromput perquè AMB i Consistori poguessin intercanviar informació. El regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas, ha explica que les obres es reprendran aquest dimarts, però ha avançat que l'AMB cobrirà l'actual plataforma amb una escullera de roques, com les que hi ha a altres punts de la costa. També dues passeres i escales de fusta per accedit a la platja.

   

  A banda, Mañas i l'executiu s'han compromès a habilitar la platja novament quan els treballs de protecció estiguin conclosos. Per això, transportaran sorra des de la bocana del port de Badalona, uns treballs que Marina Badalona, diu el responsable de Medi Ambient, estan inclosos dins el pressupost de la societat que gestiona la instal·lació portuària.

   

  Descontaminació del sòl

   

  També ha explicat que, arran de les darreres obres, s'ha trobat sòl contaminat amb arsènic, provinent de l'antiga activitat industrial de la zona, com ja va succeir amb altres trams de costa que es van convertir posteriorment en passeig marítim. En aquest sentit, ha avançat que l'AMB s'encarregarà de les tasques de descontaminació, que explicaran aquest dijous als veïns en una reunió.

   

  Construcció de dics per evitar que desaparegui la platja

   

  A banda de les responsabilitats municipals i els treballs dels quals s'encarregui l'AMB, el Consistori afirma que demanarà al Ministeri de Medi Ambient la construcció de dos dics per evitar que la sorra, després de cada temporal, desaparegui de la platja de la Mora i la situació es repeteixi any a any. Es tracta d'unes obres que podrien costar més d'un milió d'euros.