Badalona impulsa un nou programa de prevenció del consum de drogues

  0
  IMG_0473.JPG

  16/02/2018 – El ple vol fer èmfasi en el treball amb menors i joves, també a nivell de xarxa escolar.

  L'Ajuntament de Badalona engegarà aquest 2018 un programa de prevenció de drogodependències i per mediar amb el consum d'estupefaents a la ciutat. Es tracta d'un pla de treball que actualment es troba en procés de licitació i que el Consistori espera poder posar en marxa abans d'estiu, amb l'objectiu d'avançar a partir de setembre de la mà del curs escolar.

   

  I és que una part important del treball anirà vinculada a l'etapa escolar i d'instituts, on incidir intensament en la faceta més preventiva, d'informació, assessorament i acompanyament als centres i als adolescents. El consum de drogues menys dures, com el haixix i el cànnabis, a més de la problemàtica de l'alcohol i el 'botellón', volen ser alguns dels aspectes a tractar entre els joves, abans que tinguin els primers contactes amb aquestes substàncies o durant aquestes primeres experiències.

   

  Amb el programa, l'Ajuntament pretén dibuixar una visió més global del consum de drogues a la ciutat, incloent els sectors més joves i més enllà del consum de substàncies per via intravenosa. Aquest, el de la intervenció amb adults que ja són consumidors crònics i de drogues més dures, també es reforçarà, tot i que ja s'hi treballa al municipi a nivell de Generalitat i a través de l'Institut Municipal de Serveis Personals.

   

  “Aquest és un model més ambiciós que els que s'havien pogut desenvolupar fins ara. També ens servirà d'observatori d'una realitat més global i tenir dades concretes”, expliquen des del Servei de Salut de l'Ajuntament. El programa comptarà amb múltiples activitats, com ara xerrades, espais on incorporar les families, treball conjunt amb el Badiu Jove o tractament amb joves que siguin, per exemple, consumidors d'alcohol problemàtics, que hagin pogut ser sancionats per incivisme, per exemple.

   

  El contracte tindrà una durada de dos anys més un tercer de pròrroga, amb una inversió anual d'uns 40.000 euros. Fonts municipals esperen que estigui adjudicat i pugui començar a funcionar cap al mes de maig.