Badalona incorpora un espectacle audiovisual als llums i decoracions de Nadal

  0
  51
  llums.JPG

  07/11/2013 – La façana de la Casa de la Vila serà objecte d'un espectacle de projeccions audiovisuals; a través de patrocinis, l'Ajuntament també vol donar un cop de mà a les associacions de comerciants amb l'enllumenat.

  Un innovador espectacle audiovisual es projectarà a la façana de la Casa de la Vila de Badalona durant la campanya de les Festes de Nadal. Aquesta és una de les principals novetats que hi haurà en l’enllumenat i el guarniment de la ciutat que tornarà a comptar amb un arbre de Nadal de 10 metres d’alçada en el centre de la plaça de la Vila.

   

  L’espectacle audiovisual que es projectarà a la façana de la Casa de la Vila aprofitarà l’arquitectura de l’edifici per presentar motius nadalencs. L’espectacle, de 5 minuts de durada, s’estrenarà el dissabte 7 de desembre a les 18 hores, i es faran passis cada 20 minuts fins a les 20.30 hores. A més, s’està treballant perquè es pugui repetir també els dissabtes 14 i 21 de desembre amb els mateixos horaris

   

  La plaça de la Vila tornarà a estar presidida per un arbre de Nadal de característiques similars als dels dos anys anteriors però amb novetats tecnològiques. També estaran ornamentats els dos xiprers i, per primera vegada, les dues palmeres de la plaça. Les finestres i el balcó de la Casa de la Vila tindran il·luminacions especials. L’acte d’encesa de les llums tindrà lloc el dissabte 30 de novembre. La plaça de la Vila acollirà també la bústia perquè els nens i les nenes enviïn les seves cartes als Reis Mags. Tot plegat estarà finançat per un grup de entre 10 i 13 empreses (s’han d’acabar de concretar detalls, segons el Consistori), en forma de patrocini, i suposarà cost 0 a les arques municipals, explica el govern local.

   

  Una altra de les novetats d’aquest any és que hi haurà llums de Nadal, també patrocinats, als eixos comercials del passeig de la Salut i els carrers Pérez Galdós, Independència i Prim. També s’il·luminaran de forma especial la Via Augusta, la rambla de Sant Joan i l’avinguda Marquès de Sant Mori. L’acte d’encesa d’aquestes llums es farà el divendres 29 de novembre.

   

  Pel que fa a les afectacions de trànsit, tots els dissabtes del mes de desembre es tallarà la circulació al carrer Francesc Layret, entre l’avinguda de Martí Pujol i el carrer Jaume Borràs, a partir de les 18 hores. L’Ajuntament posarà en marxa un dispositiu per minimitzar les molèsties que aquest fet pugui ocasionar a alguns aparcaments privats, proveint-los de places a l’aparcament públic de Pompeu Fabra.

   

  Els comerciants, en part agraïts, en part desconcertats

   

  Els llums de Nadal han anat guanyant en luxe durant els darrers anys per a les associacions de botiguers de la ciutat, per a les quals suposa una despesa molt gran. Des de la Unió d’Associacions de Comerciants de Badalona s’ha agraït que l’Ajuntament doni suport, en aquest sentit, al petit comerç, però també apunten que no s’ha fet de forma consensuada i que la gestió unilateral de la mesura, sense consultar les entitats, és un “greuge comparatiu”. “S’hauria de repartir la inversió, i no pagar tots els llums a un eix comercial i a un altre no ajudar-lo en res”. Les agrupacions de botiguers, que no tenien gairebé cap informació de la iniciativa abans de ser anunciada, esperen reunir-se amb la regidoria de Comerç per tractar la qüestió.