El govern vol desterrar de l’Ajuntament el “model clientelar” de contractació de personal

  0
  IMG_9276.JPG

  25/05/2017 – L'estudi elaborat per la UPF parlar d'un model, els darrers anys, que no ha primat els mecanismes meritocràtics.

  L'Ajuntament de Badalona ha virat durant la darrera dècada cap a “un model de caràcter clientelar en el que els sistemes de selecció no han primat els mecanismes meritocràtics i s'ha optat per uns mecanismes més flexibles”. Això conclou un estudi elaborat per la Unifersitat Pompeu Fabra i el catedràtic Carles Ramió sobre l'organització municipal.

   

  Aquest sistema, apunta el document, ha implicat “mediocritat professional i un elevat nivell de politització interna”. Fonts municipals expliquen que quasi un 30% de la plantilla actualment és temporal, i que la majoria, el 21,7%, va accedir per contractacio d'urgència per ordre curricular, un sistema que s'hauria d'utilitzar en casos extraordinaris i que ha acabat sent més habitual que les bosses de treball.

   

  Per evitar continuar caient en aquest model, el govern ha anunciat que comptarà d'ara en endavant amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya per realitzar tots els processos de selecció i contractació per a l’incorporació urgent de funcionàries o funcionaris interins, així com la contractació de personal laboral temporal, en sectors municipals prioritaris, substitucions, relleus laborals i per programes

   

  Es tracta d'un protocol a través del qual el SOC elaborarà i lliurarà un informe del resultat de la preselecció (revisant els currículums i fent entrevistes presencials), indicant que la relació final de candidats o candidates enviades ha estat feta d’acord amb els paràmetres acordats i indicats a l’oferta d’ocupació.

   

  Aquesta també és una solució provisional, ja que la intenció és poder crear bosses de treball durant els propers anys. De fet, la primera serà una bossa d'urgència, pactada amb els sindicats.

   

  Convocatòria de més d'una trentena de funcionaris

   

  Fonts municipals han avançat que ja hi ha aprovades més de 30 places de funcionaris, relatives als anys 2016 i 2017, i que esperen poder convocar-les enguany. Es tractaria de places per suplir baixes i jubilacions, atès que des de 2011, quan van començar les restriccions des de l'Estat, l'Ajuntament ha perdut un centenar de treballadors. A aquests 30 funcionaris s'han de sumar 13 agents de Guàrdia Urbana.