Badalona inicia avui diversos actes pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

  0

  La regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona ha programat per aquesta setmana diversos actes per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Cada 25 de novembre se celebra a tot el món el aquesta data, que commemora l’assassinat de les tres germanes Mirabal, al 1960, militants opositores a la dictadura que va exercir, durant més de 30 anys, Leónidas Trujillo a República Dominicana.

  A Badalona, s’han organitzat diverses activitats que, des de la Federació de Dones i més
  entitats com la Comissió del 25 de Novembre de Badalona Sud, s’estan difonent per tal de
  donar-les a conèixer a la ciutadania.

  Divendres 22 de novembre

  CinefòrumA les 11 hores, carrer de Font i Escolà, 6. Cinefòrum de la pel·lícula Volar. Organitzat pel sindicat Comissions Obreres.

  ConferènciaA les 18 hores, al Museu de Badalona. Conferència “Les violències sexuals a contrallum”, a càrrec de Natalia Fernández, autora del llibre Perséfone encuentra a la Manada (el trasluz de la violación).

  Dissabte 23            

  Espectacle multidisciplinari. A les 11.30 hores, a l’avinguda Salvador Espriu, i a les 17 hores, a la plaça Roja.

  Espectacle Donar veu… I fer un pas de la companyia Les Mireies, amb una acció participativa d’unes dues hores de durada que posa en evidència com emergeixen els estereotips i amb quina varietat de punts de vista s’expressen les diverses formes de viure la violència i les relacions.

  Espectacle familiar. A les 12 hores, a la plaça de la Dona i a les 12 i a les 17 hores a la plaça de Lloreda. Espectacle de titelles Tomàquets que s’estomaquen, a càrrec de la companyia Patawa, on s’explica la importància d’estimar-se a si mateix i de fer-se respectar.

  Diumenge 24

  Espectacle multidisciplinari. A les 11.30 hores, a l’Escola del Mar, i a les 17 hores, a la plaça d’Antònia Boada i Ros. Espectacle Donar veu… I fer un pas de la companyia Les Mireies.

  Espectacle familiar. A les 12 hores, a la plaça de Pompeu Fabra. Espectacle de titelles Tomàquets que s’estomaquen, a càrrec de la companyia Patawa.

  Dilluns 25

  Activitats i tallers. Durant tot el matí, a la plaça Roja. Activitats i tallers sota el lema “A Badalona Sud diem No a la violència vers les dones”.

  Lectura del Manifest

  A la tarda, a la plaça de la Vila, a partir de les 17.30 hores, i organitzat per la Federació de Dones de Badalona, es representarà la perfomance “Que nadie te corte las alas”; tindrà lloc la lectura del el Manifest commemoratiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i, per finalitzar, hi haurà un Recital poètic a càrrec de la poetessa Mireia Calafell i de la viol·lencelista Björt Runnars.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí