Badalona investigarà l’origen dels hidrocarburs trobats al Pont del Petroli

  0
  61cc233b-2b29-42d7-9ce6-c6d448bcfbb4.jpg

  24/02/2016 – L'AMB ha retirat la taca de 10 metres quadrats aquest mateix dimarts; l'Ajuntament demanarà que es faci una inspecció de tota la zona.

  La platja del pont del Petroli ja torna a presentar el seu aspecte habitual un cop s’han retirat les restes d’hidrocarburs que hi van aparèixer dilluns. El Servei de Manteniment de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha actuat aquest matí per eliminar la taca d’uns 10 metres quadrats originada per un antic abocament d’hidrocarbur

   

  En tractar-se d’un residu especial i que per tant necessita d’una recollida i tractament específic, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha gestionat la retirada de l’hidrocarbur amb un gestor homologat. Badalona iniciarà actuacions per poder esbrinar l’origen dels residus trobats a la platja del pont del Petroli.

   

  El regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha manifestat que “l’Ajuntament ja ha contactat amb la Generalitat de Catalunya per informar verbalment del que ha succeït a la platja del pont del Petroli, i en breu el govern s’adreçarà per escrit als responsables estatals de Costes sol·licitant una reunió en la que demanarem que es facin els estudis tècnics necessaris per determinar si hi ha més presència de restes d'hidrocarbus en aquest tram del litoral”.

   

  La dinàmica litoral d’aquestes darreres setmanes, dominada pels vents i corrents de garbí, ha originat una pèrdua de sorra en alguns punts de la platja que ha creat esglaons erosius d’entre 1 i 2 metres. En un d’aquests esglaons, a tocar del pont del Petroli, va ser on ahir es va observar la presència de restes d’hidrocarburs, que ja han estat retirats.