El Ple de Badalona declara Miguel Poveda Fill Predilecte de la ciutat de forma unànime

  0
  miguel poveda foto Maxi del Campo.jpg

  24/02/2016 – Tots els grups municipals van recolzar la proposta; la cerimònia institucional tindrà lloc el proper 4 de març.

   

  Els aplaudiments arrenquen des del públic del Ple municipal. No acostuma a passar; de fet, és una de les normes no escrites de l’òrgan de representació. Però ahir valia la pena i no enfrontava ningú. Badalona aprovava de forma unànime nomenar el ‘cantaor’ Miguel Poveda fill predilecte de la ciutat, el pas administratiu i polític d’una decisió que es va anunciar fa setmanes, que ja és efectiu i que se celebrarà amb una gala institucional el proper 4 de març.

   

  La proposta de declarar Miguel Poveda Fill Predilecte de Badalona va sorgir del Centro Andaluz Tertulia Flamenca de Badalona, que va cursar la petició a l’Ajuntament el 29 de desembre passat. El mateix dia, la regidora de Cultura, Laia Sabater, va iniciar l’expedient administratiu per fer efectiu el nomenament. 

   

  El Centro Andaluz Tertulia Flamenca, on el ‘cantaor’ va fer els seus primers passos, portava anys perseguint que es recongués l’èxit de Poveda, que ja ha rebut nombrosos premis arreu d’Espanya i del món, entre ells el Premi Nacional de Cultura de Catalunya, el Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura, nominacions als premis Grammy Llatins o el Premio Nacional de Cante de la Cátedra de Flamencología de Jerez, entre d’altres. A banda dels mèrits artístics, l’alcaldessa Dolors Sabater ha destacat aquest dimarts la tasca que realitza arreu del món com “ambaixador de la ciutat”, atès que porta el nom de Badalona a escenaris de mig planeta.

   

  Miguel Ángel Poveda León és el quart fill predilecte que té Badalona. Els altres tres són l’historiador i arqueòleg Joaquim Font i Cussó, descobridor de la ciurat romana de Baetulo i de la Venus de Badalona; el farmacèutic i alcalde de Badalona entre els anys 1940-1945 Salvador Serentill i Costa; i la nedadora Mireia Belmonte García.