Badalona ja es prepara per una altra revetlla

  0
  coca.jpg

  La revetlla de Sant Joan, que se celebra el 23 de juny, és una de les festes populars més arrelades als Països Catalans. Foc, música, ball i coca en són els protagonistes. A Badalona diverses entitats  i establiments d’oci organitzen revetlles populars als carrers i a les places, amb orquestres i ball, i, en alguns casos, amb fogueres. A la nostra ciutat es dona el tret de sortida amb l’arribada de la Flama del Canigó. Enfuany, recorrerà aquest dissabte el Centre de Badalona de la mà del Círcol i l’Associació de la Festa Nacional dels Països Catalans que organitza una cercavila pels carrers principals del Centre en col•laboració amb alguns establiments de la ciutat, on no hi falta la música, els cants populars i la diversió. Aquest any la Flama arribarà a les 17h, a la seu del Círcol i cap a les 19h, arribarà a la plaça de la Vila. En acabar el recorregut, davant l’Ajuntament, la Flama del Canigó serà rebuda i dipositada davant les autoritats municipals que donaran, ara si, el tret de sortida a una de les nits més especials de l’any.

  Pel que fa a les revetlles, quasi cada barri de Badalona orga nitza la seva festa amb música. A Nova Lloreda Sud hi haurà una Revetlla amb el dj Albert Malla que presentarà el seu show Cocodril Club, al passatge Riu Mogent (aparcament) a partir de les 22h. A Sant Joan de Llefià hi haurà festa al parc del Gran Sol i a Sant Joan de Llefià Alt la Revetlla hi haurà discomòbil. També hi haurà gresca a Can Mercader, plaça de Sol, al carrer Mas Felip de Canyet, a Bonavista o al Congrés, entre d’altres. Els locals d’oci, com Sarau 08911, la Donzella també han preparat festes especials per donar la benvinguda a l’estiu. Un altre espai on no hi faltarà la gresca serà la platja de Badalona, això sí, haurà d’estar desallotjada cap a les 5 de la matinada.

  Preparat el dispositiu especial  L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l’objectiu de facilitar, si calgués, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis. Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5:30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia.

  Guinguetes i bars

  Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies per als bars serà les 20 hores.

  Fogueres

  Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.