Festival d’Estiu a la ciutat amb concerts, òpera, dansa i gastronomia a la fresca, tot al Port

  0
  28
  ESBARTMARAGALL_PORT_2018.jpg

  El Festival d’Estiu Les Nits al Port consolida durant el 2018 la sisena edició com l’oferta lúdica més completa per a les nits del mes de juliol a la ciutat, amb una programació de diferents estils artístics, amb mostres de música tradicional de diferents orígens, amb mostres de música tradicional de diferents orígens, jazz, corals i pop i amb el segell propi de la cloenda del darrer cap de setmana amb espectacles de dansa i d’òpera de primer nivell que congreguen a la ciutat, que ho espera, i a persones de l’àrea metropolitana. La programació combina cartell local i de poblacions properes. Com a novetat que es vol mantenir en la següent edició, centrarà una nit en formacions representatives de cultures estrangers, començant per la russa, en un any en el que aquesta república n’és molt present.  La primera vetllada del Festival d’Estiu de la ciutat, “Les Nits al Port de Badalona”, sempre obre amb la cultura popular catalana, i divendres 6 de Juliol estrena la VI edició d’aquest festival d’estiu el grup d’havaneres Mar Brava, amb un ampli repertori d’havaneres i cançons populars. En aquesta ocasió, l’esbart convidat per continuar amb la programació en prime time de la cultura tradicional catalana és l’Esbart Dansaire Maragall, una formació amb molta trajectòria que consolida la fórmula del festival de Badalona d’incloure en la programació formacions convidades.

  L’endemà, dissabte 7 de juliol, la mostra d’art prové de les cultures gallega i andalusa. De manera que en la primera part de la nit hi actuaran l’Agrupación Cultural Agarimos, el Coro Rociero Raíces de la Esperanza (ACRA) i el Coro Rociero Ntra Sra de la Esperanza.

  El divendres que el segueix, 13 de Juliol, el festival dedica la nit a homenatjar la veu, i ho fa a través del grup local Gospel Sentits, en la línia d’ampliar la base de la programació a formacions properes, i amb el quintet de jazz liderat per la vocalista Mar Vilaseca.