Badalona llança una ruta audioguiada per conèixer el seu litoral

  0
  Ruta audioguiada plafó-pont del Petroli.jpg

  16/12/2014 – “Badalona i el mar” recorre 10 punts del litoral de la ciutat amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor la importància que el mar ha tingut i té a Badalona, tant des d’un punt de vista històric com social.

  La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha presentat aquesta setmana la nova ruta audioguiada “Badalona i el mar” que recorre 10 punts del litoral de la ciutat amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor la importància que el mar ha tingut i té a Badalona, tant des d’un punt de vista històric com social. Aquest nou servei gratuït vol convertir-se també en un element més de connexió i de pas entre el centre de la ciutat i el Port, a través del passeig Marítim.

   

  La ruta està adreçada a un públic familiar amb l’objectiu que adults i petits puguin gaudir d’aquesta activitat. La visita es pot fer amb un aparell audioguia o amb telèfons mòbils a partir de codis QR. L’usuari pot escollir entre cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i rus. Cal destacar que part dels continguts que escoltaran els usuaris aniran a càrrec de dos personatges que durant tot el recorregut explicaran anècdotes de forma amena i divertida.

   

  Els 10 punts que formen la ruta estan senyalitzats i identificats, i van des del carrer de Mar fins al Port, passant per l’Escola del Mar, la platja dels Pescadors, la platja dels Patins de Vela, el passeig Marítim, la Fàbrica de l’Anís del Mono, el Pont del Petroli i la plaça dels Patins de Vela. Rosa Bertran ha destacat que, com a novetat, a la plataforma del pont del Petroli, s’ha instal·lat un plafó amb una imatge on es contempla tot el litoral des de Barcelona fins a Premià de Mar i on s’indiquen els punts referencials i singulars d’aquest paisatge. També s’ha col·locat al terra d’aquesta plataforma la reproducció d’una rosa dels vents.

   

  La producció de diversos materials, com ara el plafó, la rosa dels vents del pont del Petroli i senyalètica de la ruta, han anat a càrrec de la Diputació. La prestació del servei s’oferirà des de l’Oficina de Turisme de Badalona, situada al carrer de Francesc Layret, 78-82. Els usuaris podran recollir l’aparell d’audioguia de dilluns a diumenge i rebran l’informació detallada de les característiques de la ruta i un fullet que recull el seu itinerari.