Badalona multarà amb fins a 900 euros per no recollir els excrements dels animals

  0
  51
  caca.jpg

  29/03/2014 – El nou redactat de la norma qualifica el fet com a falta greu, sancionable amb multes de 600 a 900 euros, fins ara considerat una falta lleu.

  El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana la modificació puntual de l’Ordenança Municipal de Civisme pel que fa a la sanció aplicable a aquelles persones que no recullin els excrements dels seus animals en el carrer.

   

  El nou redactat qualifica com a falta greu, sancionable amb multes de 600 a 900 euros, el fet de no recollir els excrements dels animals en la via pública per part dels seus propietaris, fins ara considerat una falta lleu. La modificació obeeix a que les denúncies efectuades fins ara per aquest motiu, explica l’Ajuntament, concretament de gossos, no obtenien l’efecte desitjat a causa “de la baixa quantitat econòmica de la sanció”. Alhora vol potenciar els serveis de proximitat de la Guàrdia Urbana que persegueixen aquestes actuacions incíviques.

   

  Tots els grups es van mostrar favorables a la modificació, encara que alguns regidors, com el líder de CiU, Ferran Falcó, van expressar els seus dubtes sobre l’efectivitat de l’augment de la sanció. Falcó considera que el problema es troba en la dificultat d’enxampar els propietaris incívics, i que cal fer pedagogia i millorar les àrees de gossos, per exemple.

   

  L’alcalde Albiol va explicar que properament s’endegarà una campanya de sensibilització i per informar sobre l’augment de la sanció.