Badalona participa per segon any al Festival Laietània

  0
  Festival Laietània cartell.jpg

  22/09/2012 – El certamen recull un conjunt d’activitats destinades a promocionar i redescobrir els atractius del passat iberoromà de la zona del Maresme i Badalona; el Museu ofereix una visita guiada al poblat ibèric del Turó d’en Boscà, demà.

  Badalona, a través de l’Oficina de Turisme municipal, participa, per segon any consecutiu, en el Festival Laietània, un conjunt d’activitats destinades a promocionar, difondre i redescobrir els principals atractius culturals del passat iberoromà de la zona del Maresme i Badalona. El Festival està organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració de diversos organismes entre els quals hi ha l’Oficina de Turisme i el Museu de Badalona.

   

  La participació badalonina es concreta en una visita guiada al poblat ibèric del Turó d’en Boscà, que tindrà lloc aquest diumenge, 23 de setembre, i una altra a l’espai Termes i Decumanus, prevista per al 3 d’octubre. També s’ha organitzat una visita guiada combinada al que resta dels antics assentaments romans de Baetulo i Barcino, el 13 d’octubre. Aquesta última activitat la realitzen conjuntament el museu municipal i el Museu d’Història de Barcelona.

   

  Els laietans eren un poble iber que habitava la part costanera de la província de Barcelona, al nord del riu Llobregat i fins al riu Tordera. L’aparició dels romans va significar la progressiva desaparició de la cultura laietana. En l’actual terme municipal de Badalona hi ha clars exemples dels dos tipus de civilització.

   

  Per poder participar en les activitats badalonines del Festival Laietània, només cal posar-se en contacte amb el Museu de Badalona, en el telèfon 93 384 17 50 o amb la mateixa Oficina de Turisme, en el 93 483 29 90.