Badalona prepara un dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan

  0
  42
  Sant Joan 1.JPG

  23/06/2014 – L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial.

  L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial.

   

  Neteja

  Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones a través de megafonia. A partir de les 6 hores, la Guàrdia Urbana procedirà a desallotjar la gent que hi resti. La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors. Els efectius es dividiran en dues brigades. Una brigada anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els agents de seguretat aniran desallotjant a les persones que quedin a la platja i acompanyaran a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja. Si alguna zona de la platja resta especialment bruta, es tancarà l’accés per tal que cap usuari pugui fer servir aquest tram fins que no estigui en condicions òptimes de neteja.

   

  La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb dos tractors amb garbelladora, dos vehicles 4×4 per recollir residus i buidar papereres, un camió compactador, un camió recol•lector i 21 persones.

   

  Neteja del passeig Marítim i dels seus accessos

  La neteja del passeig Marítim i el seu entorn, a càrrec de l’Àrea de Via Pública i Mobilitat, començarà a les 6.30 hores i comptarà amb dues escombradores, dos camions brigada i vuit operaris. Es preveu que l’acció de neteja duri fins a les 10 hores. A partir d’aquesta hora, un camió brigada es desplaçarà a la platja de la Mora per acabar de recollir la brutícia de la zona.

   

  Seguretat

  L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana, a través de 24 agents, 14 d’ells de la Unitat Omega, de les 21 hores a les 06 hores, vuit efectius més a partir de les 5 del matí i quatre més al torn del matí; a més, hi haurà un sergent coordinador i diversos agents dels Mossos d’Esquadra.

   

  Servei de salvament i socorrisme

  L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, oferirà un servei extra de nit amb la presència de personal médic i socorristes, una ambulància i una embarcació.

   

  Guinguetes i bars

  Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies pels bars serà les 20 hores.

   

  Megafonia

  Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.30 hores s’emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. A aquesta hora s’informarà de l’imminent inici de l’operatiu de neteja i es demanarà que la gent deixi l’espai lliure per facilitar les tasques de neteja.

   

  Fogueres

  Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

   

  Pont del Petroli

  El pont del Petroli romandrà tancat des de les 21 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24.

   

  S’establiran controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany

  La Guàrdia Urbana de Badalona establirà controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. La finalitat és assegurar l’accés dels serveis assistencials i d’urgència a la platja i evitar el col·lapse de trànsit. Els controls estaran en funcionament des de les 19 hores del dia 23 fins a les 6 hores del dia 24 de juny.

   

  En aquesta mateixa línia, la Guàrdia Urbana limitarà l’accés generalitzat de vehicles quan ja no hi hagi places disponibles d’estacionament, excepte als veïns de la zona i usuaris del Port. Es recomana a la resta de ciutadans que aparquin a la zona del Port, amb accés pel pont del carrer Indústria.

   

  Recomanacions

  L’Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tots els ciutadans per tal de poder utilitzar en les millors condicions un espai públic com és la platja, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany.