Podemos s’obre a la ciutadania de Badalona

  0
  podemos.JPG

  23/06/2014 – Dissabte, l’Associació de Veïns de La Pau es va quedar petita per acollir la presentació oficial del cercle local de la nova formació; més de 150 persones van assistir a l’assemblea de constitució.

  Podemos ja és una realitat a Badalona. Dissabte, l’Associació de Veïns de La Pau es va quedar petita per acollir la presentació oficial del cercle local de la nova formació. Més de 150 persones, entre elles moltes cares del moviment veïnal local, col·lectius socials i altres partits polítics, van assistir a l’assemblea de constitució, que va servir per donar el primer pas cap a l’organització de les estructures de base.

   

  L’acte va comptar amb la participació del candidat barceloní de Podem a les europees, Marc Bertomeu, i el també membre del cercle barceloní JM Álvarez, que van traslladar la seva experiència en la formació del cercle de la capital catalana i van respondre dubtes de les moltes persones que van intervenir durant el torn de paraula obert. Tots dos van voler deixar molt clar que el cercle badaloní del nou partit serà el que els seus components decideixin que sigui i que no ha de seguir les directrius de cap altra agrupació. “El cercle de Badalona ha de determinar què ha de fer, segons els propis ciutadans, i elegir, per exemple, si presenta candidatura a les municipals o no”, va destacar Bertomeu.

   

  El sistema de base girarà entorn a quatre comissions –com en molts altres cercles-: la de continguts, que recollirà les reclamacions i preocupacions veïnals per a posar-les com a temes a debatre en el cercle; la d’organització i comunicació, que decidirà i prepararà la celebració de les assemblees i s’encarregarà de la comunicació interna i externa; la de finances, que tindrà el control d’uns comptes que deuran destacar per la seva transparència; la d’extensió i solidaritat, responsable de mantenir el contacte i relació amb altres col·lectius socials, associacions, entitats i institucions de la localitat. Més de 150 persones van facilitar les seves dades per rebre informació de Podem Badalona, la majoria de les quals es va oferir per formar part de l’estructura base de l’agrupació.

   

  Podem-Podemos basarà bona part del seu funcionament en el contacte via Internet, a on ja disposen d’una pàgina de Facebook, que informa dels moviments i decisions. El proper par, després de tancar els grups de treball, serà citar tothom en una propera assemblea on es comenci a donar forma al camí que volen recórrer a Badalona.

   

  Podemos va sumar un total de 4.480 vots a Badalona, el 6,82%, a les passades eleccions europees, i neix, segons els seus impulsors locals, “com un moviment popular que s'organitza des de baix, des del carrer, des de les places, per lluitar contra els de dalt sense cap tipus de complex”.