Badalona presenta candidatura per ser la Ciutat Europea de l’Esport 2015

  0
  58
  IMG_6960.JPG

  26/09/2014 – Una comissió avaluadora ha visitat Badalona els darrers dies per tal de conèixer de primera mà les instal·lacions esportives, el calendari d’activitats i el seu potencial per tal de decidir si s’atorga el títol d’aquest 2015 a la ciutat.

  Badalona ha presentat la seva candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport, un títol que atorga anualment l’entitat European Capitals of Sport Association (ACES) a una localitat diferent. Aquesta distinció suposaria per a Badalona un reconeixement al compromís amb el món de l’esport i d’impulsar l’activitat a nivell esportiu. Una comissió avaluadora ha visitat Badalona els darrers dies per tal de conèixer de primera mà les instal·lacions esportives, el calendari d’activitats i el seu potencial per tal de decidir si s’atorga el títol d’aquest 2015 a la ciutat.

   

  La comissió avaluadora, encapçalada pel seu president, Gian Francesco Lupattelli, ha visitat amb l’alcalde Garcia Albiol diverses instal·lacions com ara el complex esportiu de Sistrells, el camp de futbol de Pere Gol, les pistes esportives del Màgic Badalona o el Pavelló Municipal d’Esports, on té la seu el Club Joventut Badalona.. El programa s’ha complementat amb visites al Port, a les  instal·lacions de la Fàbrica Anís del Mono i al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, entre d’altres.

   

  L’alcalde badaloní ha destacat la llarga tradició esportiva de la ciutat, que és considerada bressol europeu del basquetbol i va obtenir el reconeixement internacional quan va ser seu dels JJ.OO. de Barcelona ’92, els posteriors Jocs paralímpics i diverses edicions dels Special Olympics. Albiol, a més ha destacat que “el que realment caracteritza a la ciutat és l’importantíssim nombre de badalonins de totes les edats que participen a l’esport base de clubs i entitats esportives situades a tots els barris de la ciutat”.

   

  En cas de ser escollida, el govern té programat un programa amb un centenar d’activitats i esdeveniments relacionats amb l’esport que es durien a terme durant tot el 2015. Encara que el guardó no suposa cap subvenció econòmica, l’alcalde explica que la despesa no seria massa elevada i, en qualsevol cas, es buscarien patrocinadors per tal de finançar l’organització.

   

  L’entitat ACES EUROPE treballa amb la Comissió Europea mitjançant l’activitat esportiva municipal i atorga aquests premis als municipis com a reconeixement a la seva tasca en matèria esportiva. Per aquest motiu en el punt 50 del Llibre Blanc de l’Esport de la Unió Europea es reconeix l’activitat d’ACES EUROPE.