Badalona rebrà quatre aparells oncològics d’última tecnologia gràcies a les donacions d’Amancio Ortega

  0
  42
  can ruti propia_1_0.JPG

  24/05/2017 – Es repartiran entre l'Hospital Municipal, el Germans Trias i Pujol i l'ICO, a Can Ruti.

  El passat divendres, la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega van signar un conveni a per renovar equipaments oncològics als centres de salud pública catalana. L’acord de col·laboració implicarà una donació de prop de 47 milions d’euros en la renovació d’equipaments oncològics d’última tecnologia per als centres del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), alguns dels quals beneficiaran a Badalona.

   

  En total, Badalona rebrà quatre d'aquests nous aparells: dos mamògrafs digitals i dos equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals). Els mamògrafs seran per a l'Hospital Municipal i el Germans Trias i Pujol, mentre que els elements de radioteràpia aniran a parar a l'Institut Català d'Oncologia, situat a Can Ruti.

   

  D’aquests 47 milions d’euros, 37 milions es destinaran a la renovació de 18 equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals), cosa que permetrà substituir tots els aparells que tenen més de 8 anys d’antiguitat. Això implica que es canviaran més de la meitat dels acceleradors lineals instal·lats a Catalunya. La resta de la partida, 9,84 milions d’euros, servirà per renovar equipaments de tecnologia per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama d’última generació. Concretament se substituiran un total de 43 mamògrafs, cosa que permetrà que no en quedi cap d’analògic i per tant que siguin tots digitals.