Badalona reclamarà a Volkswagen les bonificacions atorgades als cotxes de la marca manipulats

  0
  volkswagen-busca-estrategia-sobrevivir-escandalo-motores-trucados_6_2294667.jpg

  10/11/2015 – L'Ajuntament ha atorgat els darrers anys bonificacions de l'impost de circulació a vehicles amb menors emissions de COi vol la part que van anar destinats a cotxes del grup alemany.

  L’Ajuntament de Badalona estudia la possibilitat de reclamar al Grup Volkswagen fins a 53.000 euros en concepte de bonificacions de l’impost de circulació atorgades als vehicles de la marca per emissions de CO2 en els darrers anys.

   

  A l’espera que Volkswagen identifiqui els models afectats en el mercat espanyol per les irregularitats dels motors manipulats, les bonificacions acumulades per emissions de CO2 de què han gaudit a Badalona els vehicles del grup alemany, a dia d’avui, pugen a 53.850,51 euros. Es tracta d’unes ajudes promogudes per l’Ajuntament per premiar l’adquisició de cotxes més nets, amb menors emissions de CO2. La possibilitat de reclamar la devolució de les bonificacions es planteja deixant al marge els usuaris perceptors de la bonificació.

   

  El segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha afirmat que “davant d’aquesta situació d’engany i riscos ambientals, els poders públics democràtics han d’intervenir evitant que les medicions siguin falsejades, garantint els drets dels consumidors i sancionant amb fermesa als directius responsables del frau”. “És obligació de l’Ajuntament de Badalona reclamar a la companyia la devolució dels imports corresponents a bonificacions a vehicles amb motors falsejats”, ha afegit.