Badalona recupera els seus boscos cremats aquest diumenge

  0
  12
  bosc.JPG

  14/02/2013 – La Serralada de Marina acull la Festa del Bosc, un conjunt d'activitats que compta amb la participació d'Ajuntament i multitud d'entitats amb l'objectiu de recuperar els arbres i la vegetació de la zona cremades en el passat.

  Aquest proper diumenge 17 de febrer se celebrarà a la Serralada de Marina la Festa del Bosc, un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu central la recuperació dels arbres i la vegetació de la zona. La Festa del Bosc està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diverses entitats ciutadanes.

   

  Es tracta d’una activitat emmarcada en el programa Badalona recupera el bosc, que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la Serralada de Marina. Amb aquesta activitat, a poc a poc, es comencen a veure arbres que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis. En l’edició d’aquest any s’espera plantar aproximadament 1.800 arbres i arbustos. Es tracta bàsicament de pins i alzines però també hi haurà roures i saücs.

   

  També es vol aprofitar aquesta activitat per donar l’oportunitat a les famílies de passar un matí en contacte amb la natura de forma molt activa, tant plantant arbres com realitzant activitats de tipus més lúdic.

   

  Cal destacar que aquest any aquesta activitat es pot realitzar gràcies al suport econòmic de diverses entitats. El Tanatori de Badalona (PFB, Serveis Funeraris) ha comprat l’arbrat que es plantarà, el Grupo Menarini España ha assumit part del cost de les activitats que es realitzaran, i l’Orfeó Badaloní i la Jardineria Ventura han subministrat arbrat que anirà a la reforestació escolar. El Grup La Pau ofereix l’assistència sanitària de forma gratuïta.

   

  Per altra banda també hi participaran altres entitats de la ciutat que de forma altruista organitzaran algunes activitats. És el cas del Club Arquers Badalona, amb un taller de tir amb arc, el Club de Bitlles Badalona, amb un taller de joc de bitlles catalanes, i el Centre Excursionista de Badalona, amb l’activitat del rocòdrom.

   

  També es comptarà amb la participació del Cos d’Agents Rurals, del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, els Voluntaris Badalona, el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  Per a la gent que assisteixi a la festa, al berenador s’oferirà un esmorzar a un preu especial de 3 €.

   

  La plantada d’arbres començarà a les 10.30 hores i finalitzarà a les 14 hores. El punt de trobada és a l’Àrea de Lleure de Can Ruti. Es pot arribar amb transport públic mitjançant les línies d’autobús B19, B24, B26 i B27.