Badalona ret homenatge a Josep Valls, el salvador del Pont del Petroli

  0
  Pont del Petroli.JPG

  30/05/2013 – El veí de Morera, que va promoure la campanya per mantenir la clàssic infraestructura que avui és un dels símbols de la ciutat, ja té un placa amb el seu nom al pont.

  Badalona ha estrenat aquest cap de setmana una placa commemorativa al Pont del Petroli en honor a Josep Valls, el veí del barri de Morera que va promoure una campanya per aconseguir que el pont no fos enderrocat anys enrere.

   

  Aquest acte d’homenatge dona compliment a la moció aprovada per l’Ajuntament de Badalona en el Ple del 30 d’octubre del 2012 en què es recollia la petició expressada en un document signat per 1.740 persones. En el document es demanava la instal·lació al pont d’una placa que honori i reconegui la tasca feta per aquest conegut pastisser del barri Morera. El grup Badalona Recuerdos va ser l’impulsor de la recollida de signatures.

   

  Recordem que el Pont del Petroli és un antic pantalà de gairebé 250 metres de longitud que s’endinsa en el mar. Un cop restaurat per a ús públic, des del mes de juny de 2009 s’ha convertit en un passeig ciutadà, mirador des del mar i referent del front marítim d’aquesta ciutat. El Pantalà de Badalona de la “Compañía Logística de Hidrocarburos” (CLH), antiga CAMPSA, va ser construït a mitjans de la dècada dels 60 per admetre la descàrrega de petrolers. Va deixar de ser utilitzat per a les seves funcions industrials l’any 1990.